Experiențe inedite trăite de cinci elevi ai Liceului Danubius, la primăria Călărași

Please enter banners and links.

Primăria Municipiului Călărași a invitat Liceul Danubius să se alăture proiectului ”Ziua porților deschise pentru liceeni”, un proiect care a ajuns la a patra ediție. După experiențele trăite de elevi ai Liceului Teoretic Mihai Eminescu, Colegiului Național Barbu Știrbei și Colegiului Economic în Primăria Municipiului Călărași, a venit și rândul Liceului Danubius, care și-a desemnat cei cinci reprezentanți, toți elevi de clasa a XI-a. Au fost prezenți, pe parcursul a două zile, un primar, doi viceprimari, un administrator public și un secretar care au fost reprezentanți de cinci elevi dornici să afle lucruri noi și interesante despre administrația publică locală.

Au participat la o ședință operativă săptămânală, la discuții, ședințe, întâlniri cu cetățenii, alături de primarul Daniel Drăgulin, de cei doi viceprimari, Viorel Ivanciu și Dragoș Coman, de secretarul Mărgărit Sârbu și de administratorul public Valentin Deculescu. A fost o experiență inedită pentru cei cinci elevi, așa cum reiese și din gândurile pe care aceștia ni le-au lăsat la plecarea lor din instituție:

DSC_3317Ulmeanu Roxana, clasa a XI-a C

”Această acțiune mi s-a părut una dintre cele mai interesante experiențe la care mă bucur că am avut ocazia să particip și pe care mi-aș dori să o repet oricând. Această acțiune mi-a schimbat atât viziunea asupra orașului, dar și asupra celor care se ocupă de funcționare cât mai bună a acestuia. Din această experiență am avut multe lucruri de învățat care, cu siguranță, îmi vor ajuta pe viitor.”

Nedelcu Florin, clasa a XI-a C

”Cele două zile alături de domnul primar Daniel Drăgulin au fost foarte frumoase deoarece am vizitat primăria, am putut merge pe teren alături de domnul viceprimar Dragoș Coman și ne-a fost explicat de fiecare funcționar cu care am luat contact ce atribuții are în această primărie. A fost o experiență foarte frumoasă, iar dacă o să mai am ocazia o să vin cu mare plăcere. Vă mulțumesc pentru timpul alocat!”

Marin Alina, clasa a XI-a A

”Vizita la primărie și interacțiunea cu domnul primar au fost o experiență interesantă. Atât dânsul, cât și domnul viceprimar, domnul administrator public și domnul arhitect-șef ne-au primit cu căldură și și-au rupt din timpul lor pentru a ne răspunde la toate întrebările. Cu siguranță această vizită mă va ajuta pe viitor.”

Buceaclău Maria, clasa a XI-a C

”O experiență nouă, desăvârșită, din care am învățat multe lucruri și pe care eu nu o voi uita niciodată. Am aflat, poate, un adevăr esențial: primăria chiar se ocupă! Iar oamenii din ea sunt competenți. Sunt sigură că orașul va arăta mult mai bine. Sper să repet această experiență frumoasă. Au fost două zile magice care m-au bucurat enorm!”


There is no ads to display, Please add some