Evacuat din sediul de la “Găzărie”, PSD se refugiază cu ajutorul consiliului judeţean
Please enter banners and links.
– la fostul Fordoc vor plăti doar 3 milioane lunar
La “Găzărie” se afla odată un sediu al unui mare partid, unde se trăgeau sforile pentru întreg judeţul, unde se făcea, se desfăcea şi unde până şi pasărea în zbor se oprea pentru a cere permisiune de survol. Vremurile de prosperitate ale partidului au apus, iar acum nu mai este nici măcar copia palidă a ceea ce a fost odată. O tempora, o mori, se gândesc acum nostalgici pesediştii, căci despre ei e vorba, chiar dacă mulţi nu au fost actori în vremurile de preamărire. Au ajuns să fie daţi afară din sediul de partid căci, vai, Oana Mizil, cea pe care au dorit să o vadă plecată, le-a cumpărat sediul. Prin intermediul unei fundaţii, dar asta chiar că nu mai contează. Aşa că, pentru a nu ajunge cu bocceluţa pe Strada Mare, le-a sărit în ajutor George Răducu Filipescu, efemer preşedinte de consiliu. Mare om, mare caracter! Nu-şi poate lăsa la greu colegii de alianţă. Măcar să aibă un acoperiş deasupra capului, unde să se poată regrupa.
Şi-a adus aminte de o clădire ce stă să cadă
Filipescu nu a găsit alt loc mai nimerit decât sediul fostului Fordoc, altădată un loc efervescent prin activitate. Pentru un hol, două birouri, o terasă, un WC la comun, şi vreo şapte trepte, pesediştii vor plăti enorma sumă de 3 milioane lei vechi lunar. Au preferat să nu apeleze la piaţa liberă a imobilelor, unde chiria era mult mai mare, ci la consiliul lor judeţean, căci şi ei sunt la putere, pentru a primi pe de-a moaca un sediu. Alte partide şi-au rezolvat de mult problema sediilor, ei nici măcar acum. Totuşi, Răducu Fuilipescu s-ar putea să aibă un gând ascuns cu pesediştii, după ce le-a adus partidul în sapă de lemn. Încă de la intrarea în clădire suntem atenţionaţi că e posibil să ne cadă vreo tencuială în cap, aşa că musai să ocolim zona. Noi, căci pesediştii vor trebui să traverseze zona periculoasă. Şi uite aşa, Filipescu va scăpa de câte unul, câte unul. Cine-i primul pe listă? La lista de consilieri ne refeream! Lăsând gluma la o parte soarta acelei clădiri este chiar de plâns. Proprietate a consiliului judeţean, a fost construită ca reşedinţă a prefectului, arhitectura sa fiind asemănătoare cu cea a Palatului Prefecturii. Altădată o bijuterie arhitectonică ea este acum în paragină. Pe onor preş.-ul de consiliu l-a durut în spate, aducându-şi aminte de ea când a avut interes. De o reparaţie nu a fost în stare. Dar, nu numai starea clădiri este de plâns.
Naşul şi cu fina= FALIMENT Fordoc
În perioada când preşedinte de consiliu era Mihai Arbagic, clădirea adăpostea Institutul Fordoc, rod al colaborării româno-franceze. Activitatea era diversă, se organizau chiar şi conferinţe de presă, cea “vinovată” de această efervescenţă de atunci fiind Irina Ravac. Numai că ea era de la PSD, invidia era şi ea mare, iar Filipescu, ce câştiga primul mandat de preş. de consiliu judeţean era de la PNL(ce va să zică politica asta). Aşa că, prima grijă a sa a fost schimbarea Irinei Ravac, fiind înlocuită cu Gabriela Aldea. Numele nu spune mare lucru multor persoane, dar ea are o virtute ce nu poate fi contestată: este fina lui Filipescu. Prin urmare activitatea Institutului Fordoc s-a dus dracu, iar mai apoi Institutul cu totul, ajungând până la urmă să se desfiinţeze. De falimentul Fordoc chiar că uitasem, domnule preşedinte, v-aţi mai trecut unul la manşetă. Bun conducător avem!
În prezent în clădirea cu pricina funcţionează un centru regional de perfecţionare în administraţie, subordonat Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă.
Cum să votezi pentru propriu-ţi sediu!
Lucrurile fiind aranjate în amănunt cu repartizarea noului sediu către PSD, a fost o formalitate votarea hotărârii de consiliu, chiar dacă era nevoie de două treimi din numărul consilierilor în funcţie. Mobilizarea a fost maximă, căci altfel nu ieşeau voturile, iar Marian Dinulescu a pus şi el umărul, mă rog, mâna, de satisfacere a intereselor lui Filipescu. La Flori Cojocaru nici nu ne aşteptam altfel. Numai că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Târg, târg dar să fie şi legal. Consilierii PSD s-ar putea afla în conflict de interese la votul acestei hotărâri. Articolul 75 din statutul aleşilor locali spune că nu poate lua parte la vot consilierul care aduce un beneficiu pentru o persoană fizică sau juridică cu care are o relaţie de angajament de orice natură. Evident, consilierii PSD au o relaţie de angajament cu PSD, fiind membrii de partid. Iar conform legii hotărârile adoptate cu încălcarea regimului conflictului de interese sunt nule. Prin urmare nu ar fi exclus ca prefectura să atace în instanţă hotărârea împricinată, care se suspendă, iar PSD mai aşteaptă o tură cu sediul. Mai mult, legea spune că un partid are dreptul la un singur sediu, pe când pesediştii mai au unul, de la primărie, pe strada Ştirbei-Vodă. Păi aşa, măi băieţi, numai de la stat, pe de-a moaca. Mai scoateţi şi voi bănuţu’! Faceţi un împrumut la taica Filipescu sau vindeţi-i vreo doi, trei candidaţi că se zice că stă bine cu lovelele! La plic!
There is no ads to display, Please add some