Elevii din mediul rural vor învăţa în şcoli neautorizate

Please enter banners and links.

– prima zi de şcoală…începe în moloz

Şcolile călărăşene au mai avut la dispoziţie o săptămână pentru a-şi pune la punct micile probleme. Asta a fost posibil pentru că anul şcolar a fost amânat în urmă cu o săptămână, astfel că cei 47. 675 de elevi vor începe şcoala luni, pe 17 septembrie. Această săptămână nu a fost de ajuns însă pentru şcolile din mediul rural care au grave probleme, ce nu pot fi rezolvate în doar câteva zile.

Şcolile din mediul rural încă sunt sub moloz

Încă se desfăşoară reparaţii capitale la Şcoala Gimnazială Dragalina, Liceul Tehnologic Grădiştea, la şcolile din Dorobanţu, Ciocăneşti sau Şoldanu. Potrivit inspectorului şcolar general, Silviana Şestacovschi, în interiorul acestor şcoli, lucrările de reabilitare s-au încheiat, însă acestea continuă în exterior, aşa că elevii vor fi primiţi în plin şantier de lucru. „ Acest lucru ridică într-adevăr probleme pentru că trebuie să li se asigure copiilor siguranţă şi trebuie avut grijă ca aceşti copii să aibă căi de acces delimitate, să fie supravegheaţi în perioada de pauză de către profesori de serviciu şi în general să fie ţinuţi departe de aceste zone unde se lucrează” , a declarat inspectorul şcolar general.

Unele şcoli nu au autorizaţie sanitară

Din cele 95 de unităţi şcolare cu personalitate juridică şi dintr-un număr de 364 de corpuri de clădire, doar 66, 48% din corpurile de clădire au autorizaţie sanitară de funcţionare. Şcolile nu au autorizaţie din cauză că nu au apă potabilă sau că lipseşte canalizarea, lucrările de reabilitare şi investiţii nu sunt finalizate, sălile de grupă şi de clasă sunt supraaglomerate.

La Perişoru nu a sosit mobilierul pentru clasa pregătitoare

Toate şcolile care deţin clase pregătitoare au primit mobilier şcolar, mai puţin clasa pregătitoare din Perişoru, care nu are mobilier din cauza unei firme din Bucureşti, Eurodidactica, care se pare că are probleme în toată ţara. Cadrele didactice necesare pentru a preda la clasa pregătitoare sunt suficiente, 123 la număr, aceştia fiind titulari. Totodată, s-au primit seturile de material didactic pentru clasa pregătitoare şi a început repartizarea acestora pe şcoli.
De asemenea, manualele şcolare s-au primit şi sunt în curs de repartizare către instituţiile de învăţământ. 


There is no ads to display, Please add some