Dunărea urcă pe prima poziţie a Seriei I, peste Rapid sau Ceahlăul

Please enter banners and links.

mareFotbal / Liga a 2-a / etapa a 3-a / Dunărea Călărași – ACS Berceni 1 – 0

Dunărea Călăraşi a preluat şefia clasamentului Seriei I a Ligii 2 după meciul câştigat sâmbătă, în etapa a 3-a, în faţa celor de la ACS Berceni, scor 1-0. Singurul gol al partidei desfăşurate pe stadionul ”Ion Comşa” a fost reuşit de Laurenţiu Buş, în minutul 41, din lovitură de pedeapsă.

 

Trupa lui Ionel Ganea a reuşit o victorie mare cu ACS Berceni, pe o vreme câinească. La Călăraşi a plouat în ziua meciului şi acest lucru s-a simţit la stadionul ”Ion Comşa”. Puţin spectatori şi-au făcut curaj şi au venit în tribune ”înarmaţi” cu umbrele să-şi susţină echipa favorită. Dunărea a produs surpriza acestui început de campionat. Cu o remiză şi două victorii acumulate până acum, călărăşenii ”Ganezului” au urcat pe primul loc în clasamentul Seriei 1 din Liga a 2-a.

 

Meciul cu Berceni a fost unul greu. Oaspeţii veneau după ce au eliminat Rapid Bucureşti din Cupă (1-0) şi sperau la cele trei puncte puse în joc şi la Călăraşi. S-a simţit pe teren faptul că cei de la ACS n-au jucat ca nişte ”curci plouate”. Dunărea, mai motivată ca oricând, a încercat să joace simplu şi fără prea multe faze tehnice, asta pentru că gazonul era îmbibat cu apă. Valentin Alexandru a avut prima ocazie în minutul 9, dar atacantul Dunării a ratat din 16 metri. Cu cinci minute înainte de finalul primei părţi, Ionuţ Ţenea este faultat în careul oaspeţilor de Alexandru Radu şi centralul Robert Dumitru pune balonul la punctul cu var. Execută Laurenţiu Buş şi Dunărea deschide scorul. 1-0 din minutul 41.

 

După pauză, oaspeţii par mai dezmorţiţi. Leonard Dobre îl pune la încercare pe Cezar Lungu (50), iar acelaşi mijlocaş de la Berceni trimite cu capul balonul în transversala porţii călărăşene la o fază destul de periculoasă în minutul 71. Dunărea ratează şi ea prin Valentin Alexandru, când ar fi putut să ridice scorul pe tabelă în minutul 75, scăpat singur din şase metri, însă îl ia la ţintă pe portarul Manciu. Când partida se îndrepta spre final, gazdele mai au două ocazii, Alami nu-şi reglează bine tirul la o fază la care portarul Manciu ieşise din careu, iar Andrei Valentin trimite imprecis din 20 de metri.

 

Prin prisma celorlalte rezultate, Dunărea Călăraşi devine liderul Seriei I din Liga a 2-a, o poziţie meritată pentru o echipă care şi-a dat totul să câştige astăzi pe teren, ambiţioasă, bine organizată şi cu jucăîtori experimentaţi. Etapa viitoare, sâmbătă, Dunărea se deplasează la Baloteşti.

 

 

C. Lungu – Ţenea, V. Panait (cpt.), M. Popescu, M. Mureşan – S. Matei – L. Buş (Al. Stoica '80), Preoteasa (Sg. Popescu '80), Saifeddine, Vădrariu (V. Andrei '52) – V. Alexandru

Rezerve neutilizate: G. Popa – Bumbac, G. Săveanu, M. Ştefan

Antrenor: Ioan Ganea

 

Manciu – C. Cioranu, E. Nicu (cpt.), Pădureţu, Fâşie, Al. Radu, Andr. Radu, C. Mihai, M. Neagu, Ettien (V. Lungu '58), L. Dobre (C. Ionică '79)

Rezerve neutilizate: Stoian – Cană, A. Pătraşcu, R. Gheorghe, D. Civică

Antrenor: Marin Dragnea

Eliminat: Al. Radu '76 (cumul de galbene)

 

Stadion: Central ”Ion Comşa” (Călăraşi); Spectatori: 200; Arbitru: Robert George Dumitru (Sfântu Gheorghe); Asistenţi: Florin Alexandru Vişan (Galaţi) şi Daniel Vlase (Slobozia Conachi); Jucătorul meciului: Ionuţ Ţenea.

 

Rezultate / etapa a 3-a:

 

Seria 1:

 

Calarasi – ACS Berceni 1-0

Dacia Unirea Braila – Otelul Galati 0-1

Clinceni – Balotesti 0-1

Bucovina Pojorata – SC Bacau 1-2

Rapid Bucuresti – Ceahlaul 1-0

Rapid Suceava – Gloria Buzau 1-0

 

Etapa 4-a, sâmbătă, 19 septembrie:

 

ACS Berceni – Dacia Unirea Brăila

 

ASC Bacău – Rapid CFR Suceava

 

CS Balotești – Dunărea Călărași

 

Farul Constanța – FC Clinceni

 

Gloria Buzău – Rapid București

 

Otelul Galți – Bucovina Pojorâta

 

 

Clasament / primele 3:

 

1. Călăraşi 7p

 

2. Rapid 6p

 

3. Rapid Suceava 6p

 

Cătălin Nițu – jurnalist acreditat Federația Română de Fotbal


There is no ads to display, Please add some