Dunărea termină pe primul loc în Seria a 2-a!

Decebal Mihalache 3:14 pm - 3 decembrie, 2014 Comentariile sunt închise pentru Dunărea termină pe primul loc în Seria a 2-a!

IMG_6266Dunărea Călărași – Înainte Modelu 7 – 0 
Călărășenii au terminat turul cu cea mai categorică victorie din ultimii ani. Un 7 – 0 cu Modelu.

La meciul jucat pe terenul „Ion Comșa„ din incinta Complexului Sportiv Municipal mai avea puțin și marca toată echipa. Înainte Modelu, formația „europarlamentarului„ Gheorghe Dobre s-a făcut de râs. Trupa lui Valeriu Petrescu a luat o bătaie ca la fasole. Practic, cam aceasta este diferența dintre o echipă care trage la promovarea în Liga a 2-a și o alta care abia a promovat în Liga a 3-a. Nimeni nu se aștepta la un asemenea rezultat, mai ales că la pauză, Dunărea avea un avantaj de un singur gol marcat de Bumbac (8).

În partea secundă a urmat măcelul. Răuță le-a ordonat elevilor săi să asalteze poarta adversă. Mircea Ștefan de două ori, Șerban, Kanda, Nicolescu și V. Andrei au închis tabela pe o vreme câinească la 7 – 0. Modelenii n-au contat deloc în joc. Dunărea și-a jucat șansa și s-a impus firesc, mai ales că era favorită să câștige acet derby. Ne gândim dacă vremea ar fi fost prielnică, atunci câte goluri am fi văzut în poarta modelenilor? Poate mai puține sau mai multe?

 

Una peste alta echipa lui Valeriu Petrescu merită aplaudată pentru efortul depus. Ca și o nou promovată, echipa Înainte se află pe locul 7 în clasament. O poziție extrem de bună pentru o trupă înființată „din mers„ cum ar spune unii tehnicieni. Eșecul usturător de ieri nu reflectă în totalitate evoluția echipei din Modelu. Să nu uităm că și Dunărea a primit o asemenea umilință în Cupă redenumită apoi „Dunărea eleven”.

Referitor la parcursul călărășenilor din acest sezon, acesta este unul excelent, fenomenal. Dunărea termină pe primul loc în clasament, la egalitate de puncte cu alte competitoare (astăzi se mai joacă alte meciuri în Seria a 2-a) și rămâne cu șanse reale în lupta pentru un retur destul de arzător. Ion Răuță a făcut din „rahat-bici„ și a reușit să ăună pe roate o trupă omogenă, bine pregătită fizic care luptă pentru orice șansă. Dunărea din acest campionat este categoric una destul de bună care a readus după mulți ani de pauză, suporterii pe stadion. Pentru fotbaliștii călărășeni urmează o iarnă liniștită cu multe cadouri de la Moș Crăciun. 

Rezultate, etapa a 13-a:

Callatis 2012 Mangalia – Dinamo II Bucureşti    0-2

Dunărea Călăraşi – Înainte Modelu  7-0

Metaloglobus Bucureşti – Viitorul Domneşti  2-2

Gloria Popeşti Leordeni – Oţelul II Galaţi  4-2

Viitorul Axintele – Voinţa Snagov 3 – 0

Juventus Bucureşti – CS Tunari 0 – 2

Metalosport Galaţi – Delta Dobrogea Tulcea 0 – 1

Primele 3 clasate:

1.         Dunărea Călăraşi                     13        10        2          1          35-5                 32

2.         Delta Dobrogea Tulcea           13        10        2          1          35-13               32

3.         Juventus Bucureşti                  13        9          2          2          30-8                 29

Comentariile sunt inchise.