Dunărea Călăraşi va primi finanţare de la primărie şi consiliul judeţean prin proiectul Fotbalul vector de imagine pentru Călărași

Decebal Mihalache 12:01 pm - 19 august, 2017 Comentariile sunt închise pentru Dunărea Călăraşi va primi finanţare de la primărie şi consiliul judeţean prin proiectul Fotbalul vector de imagine pentru Călărași
Dunărea Călăraşi va primi finanţare de la primărie şi consiliul judeţean prin proiectul Fotbalul vector de imagine pentru Călărași

Clubul de fotbal Dunărea Călăraşi şi-a asigurat finanţarea în acest sezon competiţional, după ce a câştigat cele două proiecte lansate de primăria Călăraşi şi consiliul judeţean, conform Legii 350/2005. Suma totală, de aproximativ 28 miliarde lei vechi, este suficientă pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţii clubului, a declarat într-o conferinţă de presă noul preşedinte, Florin Brişan.” Pentru echipa ce-şi desfăşoară activitatea pe iarbă obiectivul rămâne clasarea pe locurile 1-6, iar pentru echipa de futsal obiectivul este play-off-ul”, a ţinut să precizeze încă de la început preşedintele Florin Brişan. Clubul de fotbal Dunărea Călăraşi, prin cele două proiecte de finanţare, va susţine şi 40 de jucători de fotbal junior republicani, 60 de cadeţi, 20 de copii sub 10 ani, la nivel de iniţiere şi pregătire, în timp ce numărul fotbaliştilor profesionişti se ridică la 43, conform proiectelor de finanţare. Grupul ţintă este reprezentat de 4200 de persoane, din care 3000 la fotbalul pe iarbă şi 1200 la futsal. Conform proiectului “Asociatia Fotbal Club Dunarea 2005 Calarasi, fotbal pe iarba, are in componenta urmatoarele echipe:

– 1( una) echipa fotbal iarba ce activeaza in Liga 2 a campionatului national organizat de F.R.F cu un numar de 25 jucatori

– 2(doua) echipe de juniori republicani ,U17 si U19 ,cu un numar de 40 jucatori

– 3 (trei echipe cadeti(copii) , U15,U13,U11 , cu un numar de 60 jucatori

– 1(una) echipa copii sub 10 ani la nivel de initiere si pregatire fotbalistica

Referitor la modul de desfasurare a competitiilor :

In Liga 2 fotbal iarba, clubul nostru activeaza alaturi de alte 19 cluburi intr-un campionat regulat ( 2017-2018) ce cuprinde 38 etape .

In competitia Cupa Romaniei echipa disputa minim 2 jocuri, iar functie de rezultate numarul de jocuri poate creste.

Echipa de juniori republicani face parte dintr-o serie preliminara de 8 echipe care disputa un numar de 14 meciuri. Dupa cele 14 etape , functie de locul in clasament, echipele pot participa intr-o serie nationala cu 14 echipe sau o serie regionala cu 8 echipe.

Echipele de cadeti(copii) joaca in sistem turneu pe durata a 6-10 etape cu un numar de 12-20 jocuri.

Grupa de initiere si pregatire are un program de activitate in fiecare saptamana , in tot cursul anului calendaristic.

Echipa de futsal are in componenta sa un numar de 18 jucatori.

Echipa de futsal participa in Liga 1 intr-o serie de 14 echipe, diputand un numar de 26 etape plus alte 2 sau 4 sau 6 etape de play-off sau play-out , functie de rezultat”, se arată în proiect.

 Conform acestuia, clubul de fotbal Dunărea Călăraşi promovează sportul de performanţă, contribuind cu jucători la echipele naţionale :” Trebuie mentionat faptul ca asociatia noastra contribuie constant cu jucatori la echipele nationale, la fotbalul pe iarba, pentru care exemplificam:

– TOMA GABRIEL DANIEL – component al echipei nationale a ROMANIEI – UNDER17 – FOTBAL PE IARBA.

La futsal, asociatia noastra contribuie constant cu jucatori la echipele nationale, pentru care exemplificam:

– MOVILEANU IONUT – component al echipei nationale de futsal seniori a ROMANIEI

– PLUGARU MARIAN ALEXANDRU – component al echipei nationale de futsal seniori a ROMANIEI

– GHIUTA ANDREI DANUT – component al echipei nationale de futsal juniori a ROMANIEI

– NECULA MARIAN – component al echipei nationale de futsal juniori a ROMANIEI”, se mai arată în proiect.

Dacă la capitolul financiar Dunărea Călăraşi are parte de stabilitate, nu acelaşi lucru se poate spune şi pe plan sportive. Rămasă fără antrenor, după demisia lui Adrian Iencsi, echipa de fotbal pe iarbă a pierdut primul meci în deplasare şi a remizat acasă la începutul noului campionat. Cu toate acestea, având susţinerea autorităţilor, a suporterilor, noul preşedinte al Dunării, Florentin Brişan, se arată încrezător,  declarând că se află în tratative cu mai mulţi antrenori şi că, cel mai probabil, săptămâna viitoare vom afla numele acestuia.

Decebal Mihalache

Comentariile sunt inchise.