DRAGUL MEU FELIPE,

Please enter banners and links.

tutuianuTake Ionescu zicea că un politician trebuie să fie capabil să înghită 12 broaşte pe zi. Şi, atenţie mărită, nu e vorba de nişte picioruşe de broscuţă (pui de baltă) la tavă, cu tarhon, chimion şi coriandru, o delicatesă de restaurant de fitze. E vorba de broaşte râioase, vii. Doamne fereşte să încerc să-l compar pe marele Tăkiţă “gură de aur” cu … tine. Un biet dom’ Felipe! Ce vreau însă să zic şi să scot în evidenţă e doar atât: şi tu, de când te-a părăsit “Papagalul”, ai porţia ta rezervată, care îţi este servită zilnic. Iar atunci când nu o ai şi telefonul scurt nu sună, când laţul arestărilor DNA se strânge şi nimeni (din jur) nu-ţi mai furnizează porţia de oac-oac-oac, ei bine, atunci îţi cauţi singur de lucru. Îţi comanzi singur (fără să te consulţi măcar cu d-na Carmen), îngrijorat nevoie-mare că eşti ignorat (nu, nu ignorant!), şi scos din porţie de alte personaje din piesele de teatru ce se produc pe scena “ta”, de la Barbu Dimitrie Ştirbey, cenzurată de nişte zbiri care păzesc straşnic onoarea şi bunăstarea inepuizabilelor maluri ale Dunării noastre natale, cea care spală judeţul de la vest la est. Judeţ pe care-l ştii foarte bine, deoarece îl păstoreşti de 10 ani. Şi, nu, nu te gândi la Călăraşiul nostru drag. E vorba doar de judeţul galben-portocaliu “al lui Lenin! (na, că ţi-am zis-o!)…

Unde a ajuns, dragul meu Felipe, celebra ta aroganţă că veţi fi veşnic la conducerea judeţului? Ce s-a ales de vestitele tale analize socio-politice privitoare la “condamnarea liberalilor la locul de muncă”? Dincolo de momiţe, glumiţe şi alte-asemenea fiţe (cu ziariştii călărăşeni care-ţi ciugulesc din palmă!), să ne amintim că…nici n-aţi avut cu ce/cu cine! Klaus Werner J. nu s-a ridicat nici măcar o secundă la înălţimea aşteptărilor înaltei demnităţi pentru care a fost propus. Aflat în atenţia mass-mediei naţionale de o relativă scurtă perioadă de timp, mai ales după ce l-a fentat pe Crin Antonescu şi a devenit preşedinte PNL şi prezidenţiabil al ACL, Neamţul ot Sibiu a fost implicat în tot felul de controverse. Pe care, cu voia ta, dragul meu Felipe-Preşedinte, dă-mi voie să le dezvolt/comentez/readuc în discuţia publică.

Astfel, pe primul loc, se află controversa (?) celor 6 (şase!) case trecute de K. W. J. în declaraţia de avere, plus explicaţiile (puerile!) date pe acest subiect. Iniţial, Johannis (atenţie, acesta este numele corect! Oare de ce şi-or schimba oamenii ăştia numele? Cazbici în Constantinescu, Neulander în Roman, etc, etc…) a afirmat că el a investit în case pentru că nu a avut copii (deşi ar fi fost normal să facă invers!), afirmaţie care a fost dur speculată de adversarii săi politici. Ulterior, rugat să se pună în poziţia unui profesor care a muncit o viaţă la catedră şi nu a reuşit să-şi cumpere “prin muncă cinstită” atâtea case/locuinţe/imobile, dl. profesor Klaus a răspuns sec: “Ghinion!”, răspunsul său provocând un val de revoltă (chiar dacă, mai apoi, liberalul cu salariul de la şcoală, şi-a cerut scuze pentru declaraţia sa nefericită). Iar dacă la această primă gafă/controversă/eroare de parcurs, mai spunem şi că, pe 15 sept. 2014, atunci când a participat, în calitate de Primar al mun. Sibiu, la deschiderea noului an şcolar, le-a spus elevilor: “Învăţaţi, învăţaţi, învăţaţi !” (mesaj clasic, atribuit lui V. I. Lenin!), ne dăm seama că-l cunoaştem foarte puţin pe prezidenţiabilul ACL. Ori că nu s-a devoalat el prea bine, ori că nu l-aţi prezentat voi, liberalii, corespunzător, ori, că nu am fost noi, alergătorii români, atenţi la detalii, cert este că…ştim că nu prea ştim nimic, concret, despre cel care se vrea “primul român al ţării!”.

O altă controversă majoră în care a fost implicat K.W.J. a fost cea a apropierii sale de Dan Voiculescu, zis “Felix”, sibianul vostru liberal fiind supranumit “premierul Grivco”. Într-un interviu acordat unei publicaţii centrale, Codruţ Sereş a declarat că l-a întâmpinat personal pe Johannis atunci când a sosit la Grivco pentru discuţii cu Dom’Profesor, în 2009, însă toate acestea au fost negate (şi nimeni n-a săpat mai în profunzime!) de prezidenţiabilul ACL. Iar dacă la toate aceste neclarităţi/umbre/nelămuriri asupra activităţii candidatului vostru, mai spunem, dragul meu Felipe, şi că mie nu mi se pare că ar fi un candidat cu păreri de dreapta (adu-ţi aminte emisiunea de la B1TV din 13 oct 2014 în care Johannis a fost complet analfabet din punct de vedere economic!), ne dăm seama că modul de gândire/personalitatea prezidenţiabilului vostru liberal, nu are nicio legătură cu doctrina politică ori cu ideologia de stânga sau de dreapta, ci doar cu “interesul poartă fesul” şi cu dispreţul faţă de realitate. Plus cu pofta nebună de a mânca…broaşte!

Observi, dragul meu Felipe, că am lăsat la final cele câteva semne de întrebare pe care le ridică (aşa -zisa) implicare a familiei Johannis în traficul de copii (cazul căpătând notorietate o dată cu informaţiile ce au fost vehiculate în presa locală sibiană a anilor trecuţi). De altfel, purtătoarea de cuvânt a PSD-ului, G. Vrânceanu-Firea-Pandele, a marşat pe această “temă” şi doar că nu l-a făcut albie de porci pe sibianul vostru. Ea a dat publicităţii şi o scrisoare deschisă în care propune românilor să se uite la fapte care “arată un profil total neaşteptat pentru cel care doreşte să ajungă Preşedinte al României” şi a invocat reţele ilegale prin intermediul cărora copii români au fost trimişi peste graniţă (şi nu se mai ştie nimic despre soarta lor). Şi dacă, la toate aceste acuzaţii ale PSD, mai acuzăm şi noi că Johannis a intrat în cursa electorală fără a avea clarificată problema incompatibilităţii (preşedintele PNL a susţinut mereu că e convins că instanţa supremă va confirma verdictul iniţial al Curţii de Apel Alba Iulia) ajungem uşor la concluzia că… K.W.J. are un proiect de ţară cu multe precizări generale (multe lucruri personale de lămurit) şi cu puţine propuneri concrete (s-ar putea chiar şi repeta alegerile!, ceea ce evident, nu e de dorit). Oare, dragul meu Felipe, în marea masă a activiştilor liberali, nu aţi găsit şi voi un politician curat, integru şi fără problemele-astea? A fost Klaus Werner Johannis singura opţiune validă? Nu a existat nici un alt liberal (democrat?) care să nu fi avut (şi care să nu aibă nici pe viitor) probleme cu Justiţia ? N-ar fi trebuit să vă fi gândit mai bine ? …

Cred că este folositor să (ne) punem toate (aceste) întrebări posibile şi fireşti, în perspectiva votului din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, mai ales că teoria pe care o lansezi/susţii/menţii tu, dragul meu Felipe, cea a  “votului util”-nu –l vrem pe Ponta, atunci, obligatoriu, îl ştampilăm pe Johannis-nu mi se pare o alegere bună. Asta în condiţiile în care toţi funcţionarii publici, din subordine, sunt mobilizaţi (unii chiar ameninţaţi!), aleşii (marea lor majoritate) sunt stimulaţi (unii, care s-au săturat “de broaşte”, poate vor şi altceva!) iar maşina de vot liberală (pare că) s-a pus în mişcare. Totul pentru (front?) Johannis, totul pentru victorie! Hai pa, dragul meu Felipe!

P.S.1. Se discută mult, în spaţiul public, despre nevoia de a nu-l mai ataca (la baionetă!) pe Neamţ, pentru că-i de “dreapta”, nu-i “băsist” şi pentru că este un rău mai mic decât V.V. Ponta. Teama este, de altfel, legitimă. Orice atac, la adresa lui K.W.J. e văzut de mulţi drept un ajutor dat actualului Premier. S-ar putea să fie aşa. Dar s-ar putea să nu ! Ce ne facem dacă Johannis se transformă în Ponta? Desigur, nu dă, deocamdată semne că ar exista un astfel de pericol, dar lejeritatea cu care tratează probleme juridice esenţiale (şi nu numai – incompatibilitatea sa, n-a ştiut câte articole are Constituţia României, nu a cunoscut cât de mare e salariul minim al unui lucrător român şi nu a aflat, în timp real, la cât se ridică salariul mediu în Sibiu!), mie unul îmi dă de gândit. Plus că, este de acum foarte clar, dacă dl. Johannis (PNL) ajunge Preşedintele României, majoritatea parlamentară se va (re)modifica, Roberta, de la PD-L, va fi iar ce-a fost, Dreapta se va uni pentru vecie iar d-na Elena-Gabriela Udrea va conduce noul Guvern instalat la butoanele Palatului Victoria. Nu-i aşa, dragul meu Felipe, că planul este simplu şi clar? Nu mai îmbrobodi tu oamenii cu tot felul de aiureli!

P.S.2. Bineînţeles că tu îţi vei conserva postul de Preş. de Judeţ şi-ţi vei schimba şi “renumele”, din Lenin în Burebista. De ce? Aşa. De-al dracului.

P.S.3. Ai strâns peste 75.000 de semnături pentru Johannis. Ai obţinut puţin peste 36.000 de voturi. Dacă şi în turul II se repetă, îţi dai (cerem noi) demisia ? Sau îţi cauţi urgent numărul de telefon mobil al lui C. A. Ctin. Popescu-Tăriceanu? (pe care, am auzit că, deja l-ai fi abordat!?).

Spunându-ţi încă o dată “Hai pa!”(aşa cum m-a învăţat un vecin liberal să-ţi zic!), te salută cu  aceeaşi deferenţă posibilă şi imposibilă, prof. ŢMD, fost primar PSD de Călăraşi. Şi să ştii că am fost la vot în turul I şi mă voi duce şi pe 16 noiembrie 2014. Aşa să ne ajute Cel de Sus! Să scăpăm de…alde-voi!

prof. Daniel Mirel Tutuianu


There is no ads to display, Please add some