DRAGĂ DOMNULE PREŞ. R.F.G.

Please enter banners and links.

Aş începe a zecea mea „scrisoare de vacanţă, neexpediată…”, însă publică şi asumată, cu o glumă: de pe câteva panouri şi bannere publicitare din oraş, ne îndemni, cu graţia şi eleganţa specifică funcţiei (caracteristică specimenelor de peste 115 kg; vezi şi cazul lui Danciu, cu Mădălina lui cu tot!), să „aducem acasă Basarabia”. Zis şi făcut, numai că, acasă, este aşteptată de (cine altcineva?) decât de nevasta de cununie. Care numai că nu dă cu polonicul la devlă, urlând din toţi bojocii, următoarele: „Noi n-avem, pentru noi, de niciunele, iar vouă vă arde de prostii! Cine, Doamne-fereşte, este şi Basarabia asta, de vreţi cu toţii să o (a)duceţi fiecare, pe rând, la voi acasă?!”. Şi cred că femeile noastre au perfectă dreptate, chiar dacă şi în intersecţia de la 5 Călăraşi îşi arată mecla bronzată (!) inclusiv unul de pe la PDL (bişniţar owner!) care ne spune doct că şi el „a semnat”. Mai bine ne spunea cu ce medie generală a terminat liceul şi din care motive nu a luat „din prima” bacalaureatul, mai ales că, pe vremea aceea, nu era cu camere de luat vederi la examene. Aşa, el ne zâmbeşte galeş, pe un fond albastru, şi ne învaţă, el pe noi, adică, acum, cum să procedăm cu… Basarabia noastră dragă, ca parte componentă a reîntregirii teritoriale naţionale.

            În ceea ce priveşte politica economică USL-istă (la fel de naţională!), condusă de „prietenul” liberal D. Chiţoiu, dă-mi voie, dragă domnule Filipescu, să-ţi mărturisesc părerea mea de regret maxim pentru faptul că România a ratat (din păcate, nu se materializează nimic bun!) tocmai proiectul care ar fi trebuit să asigure independenţa ţării faţă de gazele ruseşti. Este vorba, chiar dacă în conferinţele tale de presă, de la judeţ, nu sufli nicio vorbă, de binecunoscutul Proiect NABUCCO, ceea ce înseamnă că România a pierdut (iarăşi) investiţii totale (ca ţară de tranzit) de peste 1,5 miliarde de euro. Fă şi tu, dragă R.F.G., ca preş. de Consiliu Judeţean ce eşti, o socoteală simplă (că tot te pricepi la planuri, la afaceri, la proiecte şi la fonduri financiare!) şi informează apoi, personal, aceeaşi presă locală (aservită! Cumpărată! Obedientă! Incultă! Înregimentată politic!), câte noi locuri de muncă se puteau crea, cu câte procente creştea PIB-ul naţional, câte şcoli, spitale, azile de bătrâni, s-ar fi construit, câte pensii ori salarii de dascăl s-ar fi recalculat, câte utilaje ar fi (mai) lucrat pe şantiere ori câte „Zile” (liberale?) ale Dunării şi ale Marinei s-ar fi serbat în plus, în acest an şi anii următori! Cu consecinţele (electorale) de rigoare.

            Şi, pentru că tot am amintit de Ziua Dunării, altfel un succes remarcabil repurtat de actuala administraţie publică locală călărăşeană, în frunte cu neobositul, destoinicul şi ubicuul nostru edil-şef, dl. D.Şt. Drăgulin (corect, merită nota 10 pentru Ziua Peştelui Dunărean!), dă-mi voie să-mi imaginez, dragă domnule Răducu Filipescu George, cum ar decurge o plimbare (la braţetă şi, musai, numai noi 2!) prin Parcul Central al municipiului nostru, cu plecare şi sosire fix din (în) faţa Consiliului Judeţean, însoţită permanent de convorbirea (polemică, însă constructivă!) aferentă. Aşadar, să începem să ne imaginăm…

            Încă de la coborârea treptelor Consiliului, încerc să te provoc în privinţa parcării promise în campaniile electorale trecute (subterană şi situată sub pavajul din faţa lui Ştefan Bănică – statuia!). Îmi răspunzi evaziv că o să construieşti chiar 2, în viitorul apropiat (una aici şi una la Big!), preluând foarte mult din retorica demagogică a „frăţiorului” Nicu Dragu: că doar aţi fost camarazi de partid (o vreme îndelungată!). Bineînţeles că nu mă convingi nici cu „Regenerarea urbană a Centrului Civic”, un proiect ce sunt mai mult ca sigur că va avea soarta Danubius-ului Park şi a Ferry-boat-ului Călăraşi-Chiciu-Silistra. Adică e bun doar să ne lăudăm cu el la presă (aia aservită! Cumpărată! Obedientă! Incultă! Înregimentată politic!) şi să prostim „boborul”, că nu se va face nimic. Niciodată. Cum nimic nu se va face nici în privinţa Lacului de agrement Jirlău, pe care, cândva, se plimbau hidrobiciclete şi bărcuţe, astăzi (la fel şi mâine, şi poimâine, şi peste 3 ani, la teminarea celui de-al 3-lea tău mandat de Preş. de Judeţ!) lacul unde nu sunt decât şerpi, broaşte, ţânţari, puţină apă şi mult mâl, urât mirositor. C-aşa-i în apropierea Dunării…

            Încerci să-mi arăţi nou-renovatul Restaurant Queen ca mostră vie a „succesului liberal în afaceri”, omiţând să mă informezi că, la data de 31 mai 2013, în evidenţa A.J.O.F.M. Călăraşi, se aflau înregistraţi 6713 şomeri, ceea ce corespundea unei rate a şomajului judeţean de 6,37 %, cu 1,16 procente mai mare decât rata şomajului calculată pentru aceeaşi perioadă a anului anterior. Adică, nu că nu s-au creat alte locuri noi de muncă (promise, în 2012, cu multă emfază!) dar au mai dispărut şi din alea vechi. Iar asta ar trebui să te doară foarte tare, pe tine, dragă domnule preşedinte liberal. Cât despre alte „iniţiative liberale”, sper, din toată inima, ca să nu se materializeze concesionarea ferry-boat-ului „5 Călăraşi”, proprietatea Consiliului Judeţean (a costat aproape 1 milion de euro!), către o obscură, anonimă, anodină, incoloră, inodoră şi insipidă firmă liberală (y compris!) din Jegălia (!), care taie, cară şi vinde lemn de plop din bălţile îndiguite ale Dunării călărăşene. Ar fi prea puţin şi ar fi strigător la cer! După cum, revoltător, spun eu, că ar fi ca firma bucureşteană, care a săpat întreg Parcul Central (Dumbravă ştie!), să înceapă să anuleze vechea instalaţie de iluminat electric şi public, inclusiv becurile galbene de pe faleză ori stâlpii arhitecturali din faţa monumentelor ridicate în mandatele lui Dragu. Că şi-aşa, în urma lucrărilor de „investiţii reţele electrice” efectuate, trebuie să vina Serviciul Public din subordinea Primăriei să niveleze locul, să care nisipul, să planteze floricele şi gazon (!) şi să asfalteze la loc, aşa cum era. Cheltuind bani publici suplimentari şi uzând moral şi fizic puţinul personal de care mai dispune. Şi, apropo de spaţiile verzi, de fapt galbene, că nu sunt irigate, dragă comandante liberal (îţi scriu ţie, toate acestea, pentru că ştiu că nu se mişcă un pai sau o frunză în judeţ, fără acceptul tău!), ai grijă să nu o dai în bară cu concesionarea serviciului, adică a floricelelor, ierburilor şi arbuştilor, la fel cum ai păţit-o cu „emondajul pomicol” ori cu „mana-geru de la Spital”. După cum, vezi cui „încredinţezi direct”, pe durata de viaţă a construcţiei şi a instituţiei, vechiul sediu al Primăriei Municipiului Călăraşi, mai ales că zvonurile circulă liber prin oraş (gura lumii o astupă, nu-i aşa, doar pământul!), Episcopia face presiuni (cine n-ar vrea, degeaba, un sediu ultracentral?), regionalizarea bate la uşă (chiar dacă nu joci poker, precum şeful tău, Crin George Laurenţiu A., zis „Căcărău”, e bine să păstrezi un as în mânecă!) iar clădirea, veche de mai bine de 100 de ani (mi-am adus, acum, aminte, că eu i-am adus gaze, i-am pus centrală termică şi am dotat-o cu primele aparate de aer condiţionat, în anii 2001-2004), riscă să se degradeze prin nefolosire.

            Şi pentru că tot suntem la capitolul „Sedii”, te rog, mult iubite şi stimate preş. de Consiliu Judeţean, să nu faci eroarea de a muta Colegiul Agricol „Sandu Aldea” în locul Colegiului Naţional „Barbu Ştirbei”, urmând a înfiinţa Universitatea Agronomică promisă în actualul amplasament al Liceului Agricol (complicat, nu-i aşa?), ci să proiectezi-realizezi-finalizezi din start sediul universitar (amfiteatre, săli de seminarii, cabinete etc.) în ceea ce reprezintă azi, investiţia în derulare (de 20 şi ceva de ani!), adică Şcoala nr. 12. În ceea ce priveşte „alte spaţii, cu destinaţia de sediu”, îţi adresez o simplă întrebare: dacă, după mai bine de jumătate de an, nu s-a reuşit să se dea jos firma parlamentarului PNL-PDL, Constantin Dumitru (vezi blocul Dobrogea, lângă Navrom), cât timp va trece până se va ridica, şi în Călăraşi, firma senatorului liberal Tomoioagă? Sau nu eşti interesat, Filipescule, dragă, de o concurenţă politică, „la tine acasă”! Că aşa ai procedat cu toţi veneticii care ţi-au ciugulit, la un moment dat, din palmă! Şi cu Adina Vălean, şi cu Gheorghe Eugen Nicolăescu, şi cu Nistoran, şi cu Orban sau mai ştiu eu cu ce alt pseudolider liberal, adus de tine să candideze la Călăraşi, pe locurile călărăşenilor noştri (că pe Dumitru şi pe Nedelcu ai avut grijă să-i îndepărtezi de Parlament elegant, aşa cum ziceam la început, cu graţia specifică funcţiei publice dobândite uninominal!).

            Dar, mai multe comentarii (imaginare, desigur) data viitoare, atunci când toate şanţurile săpate în Parcul Central vor fi astupate (Dumbravă ştie! Inclusiv alea vechi, care s-au surpat), când lui Burebista i se va alătura şi lui, un steag tricolor, pe catarg, când fântâna arteziană, din faţa fostei primării (şi aia făcută de subsemnatul în 2002!), va funcţiona neîntrerupt, inclusiv în zilele caniculare şi când parcarea, de la Liceul Agricol şi până la Orizont (!), va rămâne parcare ocazională diurnă şi nu va fi transformată în talcioc de maşini la mâna a treia. Adică de vechituri! Până atunci, la revedere! Şi ne vedem pe Plaja Mare! Poate la o nouă (adevărată!) Zi a GOSPODARULUI!


There is no ads to display, Please add some

About The Author