DRAGĂ DOM’LE FILIPESCU,

Please enter banners and links.

tutuianuConfuzie, debusolare şi demoralizare, acestea ar fi cele 3 cuvinte care captează starea de spirit din România acestui sfârşit de octombrie (mandat prezidenţial băsist, y compris !) convulsiv şi nevrozant. Personal, m-am cam săturat de fandările belicoase ale lui Băsescu Traian (Felix dixit), de onestitatea fardată şi sterilă a lui Klaus Werner Johannis, de bâtele-n baltă ale lui V.V. Ponta ori de geniul neînţeles al lui Crin George Laurenţiu Antonescu, căruia unii îi spun şi “al lu’ Căcărău”. M-am plictisit de paranoia cu repetiţie a Tribunului Vadim, de baloanele de săpun ale lui Ghiţă Funar şi de lacrimile reunite (de la fumul de ţigară intrat în ochi !) ale Monicăi Macovei, Elenei Udrea ori ale lui Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu. La niciunul nu văd vreo urmă de prospeţime, de decenţă eficace, de civilizaţie comunitară. În spatele fiecăruia se prefigurează “umbra baronilor” susţinători (penali, y compris!), începând (aleatoriu) cu Gigi Becali, Chiuariu, Hrebenciuc, SRS şi Fenechiu, continuând cu Videanu, Katy Andronescu şi Roberta de la PD-L, şi încheind cu Sorin Bejnar, R. Berceanu ori Dan Diaconescu. Te rog să mă crezi, dragă dom’le Filipescu, că fac, efectiv, indigestie, atunci când văd, zi de zi, pe felurite posturi TV, aceleaşi echipe de partid (deh, toţi, dar absolut toţi, oameni politici !), practicând, infatigabili, aceeaşi “temă cu variaţiuni”. Am ajuns să le ştiu pe-de-rost discursul, mesajul, să le cunosc indignarea de cafenea, să le anticipez până şi grimasele ori neliniştile (patriotice?) interioare. Cu toţii încearcă să explice inexplicabilul, să justifice dezastrul şi să argumenteze competiţia. O mână de băieţi deştepţi fac băşcălie de nefericiţii care le-au căzut în plasă (dar care, nu-i aşa?, vor şi ei la ciolan!), prilej de gloriolă personală şi de pupincurism prezidenţial. Nimeni însă nu explică cum s-a furat îm ţara asta şi cine este vinovat ! Nimeni nu răspunde cum de a fost posibil ca datoria acumulată de TCE 3 Brazi (companie controlată de omul de afaceri, Culiţă Tărâţă), pentru exploatarea terenurilor din administrarea A.D.S. din insula Mare a Brăilei, să ajungă la aproape 1000 de miliarde lei vechi ( !!), după cum nimeni nu vrea să ia “taurul de coarne” în problemele spinoase de la Roşia Montană, Cupru Min, Bechtel, Microsoft, EADS ori autostrada Comarnic-Brşov ! Că de Flota Romnâniei nu mai zice, nimeni, nimic, de vreo 10 ani, de rezervele de sare-idem, aşişderea şi la fel, iar Oltchim-ul, Poşta Română şi CFR-ul, au dus “dreptatea până la capăt” ! Cu toate partidele aliniate la start ca pentru defilare.
Iată de ce, dragă dom’le Filipescu, eu cred că a sosit timpul revenirii la normalitate. A venit vremea adevăratului stat de drept, a respectului pentru proceduri şi instituţii, pentru adevăr şi nu pentru minciună, pentru toleranţă şi nu pentru corupţie cleptocratică ori demagogie pseudointelectuală. A sosit clipa în care spaţiul public românesc să nu mai fie invadat de înjurături, mârlănii, jigniri, vulgarităţi ori noroi iar etichetele profesionale să nu mai fie puse de impostori şi mediocrităţi, doar pe/din considerentul că sunt nişte ticăloşi plini de aroganţă şi tupeu.
Şi, rămânând la “etichetă”, trebuie să-ţi spun că, după părerea mea, aceasta (odată pusă) rezolvă şi efortul intelectual. De ce oare ne-am forţa minţile să citim, să studiem, să gândim, să evaluăm, dacă….ştim noi sigur că (acel implicat) e un escroc, ne-a spus nouă un vecin, am citit în presă (aiurea!), suntem siguri că aşa este, l-a criticat inclusiv Preşedintele, numai după figura lui îţi dai semana că “mă-sa-i curvă şi tac-su-i poponar”! De fapt (şi de drept), la noi, în această campanie electorală prezidenţială, toate dezbaterile se rezumă la fabricat etichete, pe care le umezim pe limbă şi le lipim cu mult tupeu. Pentru că etichetele sunt uşor de citit (reţinut, y compris!). Şi elitele culturale, nu numai cele politice, vezi cazul Pleşu-Beligan, sunt pline de etichetări, să nu ne facem iluzii. Dacă ai noroc să faci parte dintr-un grup de prestigiu, ai o etichetă corespunzătoare-cine dă în tine, dă în “fabrici şi uzine!”, adică în eticheta grupului. Ceea ce nu-i tocmai în ordine! Iar ceea ce este realmente scandalos este că etichetele sunt cel mai adesea puse de indivizi mediocri (impostori, y compris!), care dovedesc o adevărată îndemânare în această grea şi ingrată îndeletnicire. Astfel, ajungem să avem idioţi sfertocţi care poartă eticheta de “mari valori” şi profesionişti care nu sunt altceva decât nişte “oameni de nimic”…
Iar dacă vrei şi nişte exemple concrete, dragă dom’le Filipescu, pot să-ţi spun că El Crin (la el vă veţi întoarce, în curând!), acest campion naţional al turpitudinii, s-a declarat recent monarhist convins, fără ca acest lucru să-l împiedice să aibă vise legate de Preşedinţia României. Iar ex-Regele Mihai l-a decorat pe corifeul jurnalismului de gang, cupidul Cornel Nistorescu (alături de alte personalităţi admirabile!), cu înalte însemne ale Casei Regale. Asta în timp ce intelectuali rasaţi, gen H.R. Patapievici ori Mircea Cărtărescu, sunt luaţi “în târbacă ” şi demonizaţi (efectiv) de anumite “antene TV” iar “vadimita” (o maladie pe care o credeam pe cale de dispariţie!), continuă să facă ravagii. (“Jos Mafia! Sus Patria!”).
Revenind însă şi la “oile” noastre, mă întreb, dragă dom’le Filipescu, cu cine va vota „ciobanul acela din Jina”? Că doar e coleg de platou montan (judeţ, y compris!) cu prezidentul vostru liberal, K.W.J.?! Ştie oare acest amărât elector sibian (în municipiul Sibiu, deşi a împânzit oraşul cu bannere, afişe, fly-ere, mesh-e şi pliante electorale, Neamţu’nu va câştiga!) că propusul vostru la Cotroceni are 6 case? Şi nici un moştenitor!? Că, recent, şi-a bătut joc de de noi, toţi profesorii cinstiţi din această ţară, atunci când şi-a justificat averea prin “meditaţii”_ sau că nu şi-a cerut, nici până în ziua de azi, scuze, pentru aroganţa cu care a răspuns “Ghinion!” la î’ntrebarea ce le-ar spune profesorilor (şi celorlalţi cetăţeni) care, din muncă cinstită, nu au avut cum să-şi cumpere atâtea case !? Iar întrebările (retorice?), pot continua, candidatul sibian alegând (cum altfel ?), tăcerea….Mai ceva ca-n exprimarea lui Vanghelie !
În altă ordine de idei, vreau să-ţi mărturisesc , dragă dom’le Filipescu, că-mi menţin pronosticul ce-l face pe V.V. Ponta-Preşedinte încă din primul tur de scrutin! Cu 2 săptămâni înaintea alegerilor şi după aplicarea OUG privind migraţia aleşilor locali, ACL-ul vostru a rămas fără aproximativ 300 de primari (majoritatea a trecut la UNPR şi la PSD), printre filialele care au înregistrat cele mai grele pierderi numărându-se Galaţi (primarul Marius Stan a ales UNPR), Buzău (27 de primari, plus preşedintele Consiliului Judeţean), Giurgiu (nu mai puţin de 44 edili au semnat adeziuni la PSD), Olt (22 de aleşi locali v-au părăsit), Hunedoara (cu primarul de la Petroşani mutat de la PDL la UNPR), chiar Iaşi-ul preş-ului Adormiţei (a pierdut doar 27 de aleşi!). Iar dacă la toată această vânzoleală de prin judeţele (altădată) galbene-portocalii mai adăugăm, ca-n cazul judeţului nostru, “pleaştile” financiare acordate direct de la Guvern, pe programele PNDL (65 miliarde prin luna septembrie, 205 miliarde ROL acum, numai la noi, în ju. Călăraşi, pentru drumuri, canalizări, asfaltări, etc), ne dăm lesne seama că…Johannis e mâncat, iar voi, noul PNL, n-aveţi nicio şansă! Candidatul vostru nu va fi decât un looser, întreaga responsabilitate a eşecului căzând (şi) pe umerii tăi! Iar la cotitură cine crezi, dragă dom’le Filipescu, că stă ? Ghici?….
În încheierea rândurilor de astăzi, doresc sa-ţi reiterez câteva comentarii ce circulă pe internet, cu referire directă la K.W.J.:
1) “Cu un Preşedinte precum Johannis şi un prim-ministru ca Predoiu, românii ar adormi de plictiseală” (red wall)
2) “Am urmărit câteva ieşiri ale lui Cătălin Predoiu. E cu câteva clase mai sus la inteligenţă şi diplomaţie decât Johannis” (Juje).
3) “Facem pariu că, în turul 1, nu va fi nicio dezbatere electorală, cu toţi candidaţii, pentru ca Johannis să nu fie eclipsat?” (Edi).
4) “Johannis nu este un contracandidat real pentru Ponta! Poporul român nu o să voteze niciodată un protestant catolic-ca şi religie şi un străin-ca naţiune. Este un om care nu are familie, nu are copii, are 10 case pe care nu le poate justifica şi sunt foarte multe lucruri care îl dezavantajează pe dl. Johannis. De la primar al Sibiului până la preşedinţia României, trebuie să-şi dea seama, că e cale lungă!”(Bebe)
5) “Eu nu cred că există liberali, la Călăraşi, cu adevărat. Toţi liberalii din PNL Călăraşi lucrează la stat, numai liberali nu sunt ăştia! La fel–Johannis!”(Leadercl)
6) “La Călăraşi au fost strânse 79.367 semnături pentru Klauss Werner J., din care peste 25.000 pe municipiul Călăraşi. La Olteniţa s-au strâns peste 5000 de semnături. Asta arată că simpatia pentru K.W.J. există în mod real. Şi dacă la 2 nov 2014 obţineţi 150 de voturi la Olteniţa şi 3118 la Călăraşi, cu un total de doar 15.814 voturi pentru întregul judeţ, îţi dai demisia?-dragă dom’le Filipescu?” (D.St. D.)
7) „De ce nu mănâncă Johannis omletă? Pentru că nu are ouă ! iar Năstase nu vrea să-i vândă pentru că-l susţine pe Ponta”.
Cu speranţa că finalul “scrisorii mele de vacanţă, neexpediate…” nu te-a bulversat/întristat/jignit/pus pe gânduri, te contra-salută, ca de obicei, cu multă deferenţă, al tău fost Primar (adevărat!) (nu caricatură, ca alţii!) PSD al municipiului Călăraşi, prof. Ţ.M.D.
Ne vedem la vot!

prof. Daniel Mirel Țuțuianu


There is no ads to display, Please add some

About The Author