DRAGĂ D-LE FILIPESCU,

Please enter banners and links.

tutuianuÎncep scrisoarea de azi prin a-ți adresa o rugăminte: stai de vorbă, cheamă-l la raport, calcă-l pe beregată, trage-l de c…, nu știu prea bine dar fă-i ceva, fanfaronului-șef de la Mix Music (de cunoscut ce e, nici numele nu m-am obosit să i-l rețin!), astfel încât expresii/declarații/răutăcisme de genul: „sunteți oameni foarte răi, presa, politicienii! Ce mi s-a întâmplat în Călărași nu mi s-a întâmplat nicăieri în toată țara asta!”, să nu mai polueze fonic/scriptic spațiul media călărășean. Transmite-i tiripliciului născut la Fetești și cu afaceri barosane prin județul nostru că nu este de ajuns să te desemneze Unsurosu drept „omul zilei/săptămânii/DNA-ului/anului/etc etc” ca să-ți poți (mai apoi) permite „să te dai, tu, mare sculă de basculă” pe undele hertziene locale, chiar dacă, la început, „cărai bagajele artiștilor…dormeai prin gara Constanța…vindeai discuri de vinil cu Gigi Gheorghiu…ori te duceai la Spitalul de Urgență, în București, lângă Dinamo. Iar „prietenii” îți spuneau/te strigau/glumeau cu tine/te apelau cu diminutivul „MariuSucă”! Atrage-i serios atenția, dragă d-le Filipescu, să-și cenzureze singur aparițiile publice mai ales că orice prezență a domniei sale în presa locală de la noi poate constitui o piatră de moară (știi, tu, bine, la ce mă refer!) atât pentru tine cât și pentru „apropiații” tăi!

De asemenea, obligă-l/pune-i în vedere/cere-i fostului tău coleg de liceu/generație/promoție, actualului director general al SC Ecoaqua SA Călărași, nu să iasă din birou și să se-nnămolească prin lucrările neterminate/vraiște/alandala/de nimeni urmărite ale faimosului proiect CL8 (oare de ce la CL1, CL2, CL3, 4, 5, 6, și 7 nu a făcut nimeni atâta scandal?!), ci să înlăture degrabă sticla de „apă minerală naturală-Borsec”, de 0,5 l, de pe biroul său de lucru, atunci când este intervievat/fotografiat/chestionat de presa locală călărășeană. Mai ales că, la apă curentă (potabilă?), în momentul de față (adică acum, când se solicită o creștere imensă de tarif!), prețul este de 3,02 lei noi/metru cub iar la canalizare este de 2,29 lei noi/metru cub (fără TVA!). Asta în timp ce, la Slănic Moldova, operatorul de apă nu percepe nici măcar un singur leuț pentru aducțiunea de apă (!), la Slobozia apa costă la jumătate față de Călărași (iar ei au și vreo 20 de puțuri forate la mare și medie adâncime, nu ca noi care încă bem apă din WC-ul Europei!), până și la Modelu ori la Floroaica tariful este mai mic, ca să nu amintim (aici și acum) de alte mari municipii reședințe de județ – Alba Iulia și Timișoara, ca doar 2 simple exemple! – acolo unde prețul metrului cub de apă potabilă nu s-a mai mărit de 4-5 ani (și așa, era mult sub nivelul Călărașiului!).

Și pentru că tot am vorbit/scris despre „apă”, te rog, dragă domnule Filipescu, să-ți schimbi toate dozatoarele din Consiliu astfel încât niciun funcționar public județean călărășean să nu mai bea apă din bidoanele de 10 l, La Fântâna, ori din cele de 20 l, Cumpăna, asta pentru că tot te lauzi mătăluță peste tot cu extraordinara calitate a apei furnizate de SC Ecoaqua. Doar așa, poate, călărășenii te-ar ierta pentru disconfortul major creat pe străzile și trotuarele municipale de faimosul proiect CL8…

În rest, ce să-ți mai spun? Ce să te mai rog? Ce să-ți mai cer? Ce să te mai învăț? De fix 80 de „scrisori… neexpediate!” încerc să te mobilizez, să te țin în priză, să te incit la acțiune administrativă și tot degeaba! Nu vrei să faci (mai) nimic! Nu se lipește nicio realizare de tine, mai dihai ca apa de pelicani. Unde sunt mult promisele șosele de centură pentru Călărași și Oltenița? Dar mult discutatul sistem alternativ de alimentare cu apă a celor 2 municipii ale județului nostru, din surse de mare adâncime? Când a fost revitalizat Portul Călărași, când tu ai aruncat deja la gunoi Proiectul Danubius Parc (lăsat moștenire, în 2004, de fosta administrație PSD)? A fost reînființată cumva Bursa de Cereale și n-am auzit și noi? Ai realizat (în 12 ani de Domnie absolută!) vreun Parc Industrial în fiecare oraș al județului, așa cum te-ai angajat în trecutele (mincinoase) campanii electorale? Ai atras în județul Călărași vreo altă investiție străină în afara celor câteva aduse de Tărăcilă-Tudor-Țuțuianu și Păvăloiu? Ai transformat municipiul Călărași în Centru Universitar și n-am fost anunțați și noi? Ai inclus municipiul Oltenița în circuitul turistic de croazieră pe Dunăre și n-a fost primarul Țone de acord? Sau ai înființat un Centru Olimpic pentru sporturi nautice la Călărași și nu ți-a dat tot sprijinul actualul Primar? Nu, domnule Filipescu, n-ai făcut nimic din toate acestea! Nu te-ai ținut de nicio promisiune! Toate n-au fost altceva decât simple gogoși electorale. Simple pălăvrăgeli de campanie. Gulgute (Dragu dixit) pe scurt. Unde este Bazinul Olimpic de Înot, la „standarde europene”? Unde este parcarea subterană din zona Prefecturii și cea supraetajată din zona BIG-Călărași? Unde în județul Călărași sunt perdelele de protecție plantate pentru stoparea procesului de deșertificare? Dar sistemele de irigații, reabilitate și modernizate, și constituirea județului nostru ca județ pilot în agricultura națională? Unde este reabilitată și modernizată Faleza Parcului Central, că noi ne uităm în fiecare dimineață și nu o vedem? Sau o „vedem dar nu e!” (vorba poetului). Ai făcut vreun Azil de bătrâni prin vreo investiție publică, ai construit vreun bloc de super-specialiști ori ai încurajat în vreun fel parteneriatul public-privat? Ai creat vreun nou loc de muncă? Nu, domnule Filipescu! Nimic din toate acestea. Zero barat în patru! Programul tău electoral „realist și realizabil pentru ieșirea din criză” s-a dovedit a fi un mare fâs…

Iar acum, mai nou, vrei să ne aburești/fraierești/furi votul cu cei 3 tineri candidați PNL la funcția de Primar al mun. Călărași. Toți 3 supertari (agarici), toți 3 vedete (neica-nimeni) și toți 3 foarte bine pregătiți/instruiți (fanfaroni sadea) în greaua misie ce-i așteaptă. C-așa-i la voi, la PNL, partid mare, ai de unde alege, ai și ce culege (unu-i pescuit din viitorul partid al lui Băsescu, altul vine de la PD-L, fostul partid al lui Băsescu iar ultimul nu zice că-i parașutat cu forța în politică din bun simț și ca să nu te supere!). Capisci, don Felipe?

Și pentru ca să nu ai ocazia, după ce-o vei lua-o în/peste bot la viitoarele alegeri locale, să motivezi că n-ai știut/că (nu) ai fost (PROST) informat/că n-ai avut de unde să afli, permite-mi, dragă domnule Filipescu, să ți-i prezint (puțin) (și) eu, așa cum i-am văzut/cunoscut/apreciat de-a lungul timpului. Și-am să încep cu tânăra/veșnica/eterna speranță băsistă (venită în noul PNL de la PD-L), cu mereu fascinantul și imprevizibilul jurist (fost la Casa de Asigurări de Sănătate, actualmente la SC Ecoaqua SA Călărași), Emil Mușat, căruia îi transmiteam în scris, încă din „scrisoarea de vacanță, neexpediată” nr. 22/14-20 ianuarie 2011, evident publicată în Express-ul lui Decebalus, următoarele: „Dragă d-le (fost) subprefect, din capul locului țin să-ți spun că m-ai dezamăgit profund. Nu că mi-ar fi prins bine vreun telefon de-al tău în preajma Sărbătorilor de iarnă, însă te rog să fii mai atent cu vorbele. Multe dintre ele se aud! Suntem călărășeni și ne întâlnim adeseori pe stradă. Ne pârâm unii pe (la) alții. Ne vorbim de toate-cele pe la colțuri. Facem blaturi cu veneticii și ne trădăm concetățenii. Punem „botul” la promisiuni (de funcții de Prefect?) și le întoarcem spatele (facem anti-campanie, adică) mai ales celor cu care am plecat la luptă. Doar o simplă recomandare pentru tine, dragă Emile, mai atent cu vorbele! Multe dintre ele chiar fac pași! Le aude (și) Dinulescu, le aude Tărăcilă, le aude (și) Mizil, Țuțuianu, Mușat sau… Fuia! Plus că „Operațiunea Pomul de Crăciun”, pentru tine, Emil Mușat dragă, a fost un adevărat fiasco. Semn că încă nu ești… pregătit! Erau șoferi, ca să mă-nțelegi mai bine, șoferi trimiși de diverși primari de comune călărășene, care nu cunoșteau intrarea din spate de la Prefectură!! Care nu cunoșteau… pe cine întreabă, de ce întreabă, care e mașina lu ăla, care a lu ălâlalt, care și ce nevoie are etc. etc. De-aia e bine, și eu zic asta de vreo 2 ani, să fie terminată intrarea principală a Prefecturii! Și luminată a giorno! Ca și trotuarul adiacent de pe str. Progresul! A propos, d-le șef de cancelarie prefecturală; de ce iluminatul de Sărbătoare, arhitectural, de Crăciun, de Anul Nou, cum vrei tu să-i zici, a fost zero? Adică n-a existat pe clădirea (sau în jurul) instituției Prefectului! În încheiere, un sfat: Ascultă-l (minte-l) pe Fuia, acceptă-i darul otrăvit dar votează-l, totuși, pe Dinulescu (PD-L nu poate fi condus, la Călărași, prin delegație!! Capisci?). Vorba lui Nicolae Iorga: „Lingușirea este plata anticipată a trădării care ți se pregătește”. Atât cu (și despre) tine. Acum. Mai multe, poate, altădată…”.

Cât despre ceilalți 2 contracandidați de-ai lui Drăgulin de la Primărie, cred că, în primul și-n primul rând, Ducule, dragă, trebuie să prezinți public adeziunea lor la noul și marele PNL. Care partid istoric iată, înghite pe nemestecate și manageri de „la stat”, și foști admiratori ai Elenei Udrea (Traian Băsescu y compris!), și de-alde Becali, Rușanu, Motreanu, Fenechiu, R. Mănescu, Chiliman, Em. Frâncu, Cr. Anghel ori Aristotel Căncescu (cu toții, liberali PeNaLi), și neaveniți în „politica adevărată”, și ariviști/oportuniști/găinari notorii, de ajungi să te întrebi (retoric!): Ce mai este „istoric” la un asemenea partid? Care mai este diferența între actualul PNL și fostul PCR al anilor 60-70, adevărată rampă de lansare a „nomenclaturii” ceaușiste? Iar răspunsul este foarte simplu: „istoric” a rămas pentru retrogradul PNL al Alinutzei G. doar numele (oamenii, metehnele, candidații, conducătorii și metodele folosite miros puternic a ceaușism și degajă un voalat damf de băsism!). Aferim!

Cu scuzele de rigoare (de D. Șt. și de C. Dr. Fl. mă voi ocupa data viitoare! așadar, cititori de Express, nu ratați numărul viitor, că nici nu bănuiți ce pierdeți!), mă opresc astăzi, aici, și te contrasalut, dragă d-le Filipescu, cu toată considerația posibilă și imposibilă, prof. Țuțuianu Mirel-Daniel, fost Primar PSD Adevărat al municipiului Călărași.

P.S. În afară de campania DNA de asanare a spațiului politic românesc prin înhățarea „hârciogilor” PSD, PNL, PD-L, mai puțin UDMR și UNPR, și băgarea lor la pușcărie, o soluție ar fi limitarea mandatelor de primari și de președinți de Consilii Județene la două. Limitarea mandatelor ar micșora drastic posibilitatea baronilor locali, indiferent de partide, de a-și crea în timp rețele mafiote (și nici Dragu Nicolae nu s-ar mai gândi să revină în Cabinetul nr.1). Are curaj vreun partid mai acătării din România, eventual noul PNL, să-și asume Legea de limitarea la 2 a mandatelor aleșilor locali? Ce zici, Iliuță, îl fericești pe Lenin?

 prof. Țuțuianu Mirel-Daniel


There is no ads to display, Please add some