DOAR EU! – despre prevenirea infecţiei cu HIV, contracepţie şi servicii de sănătate pentru adolescenţi

Please enter banners and links.

DSC_0555În cadrul Liceului Tehnologic Transporturi Auto s-au desfăşurat luni, 17 noiembrie şi miercuri, 19 noiembrie 2014, sesiuni non-formale de prevenire HIV, contracepţie şi discriminare.

Sesiunile fac parte dintr-un proiect amplu, Doar EU!, proiect – parteneriat cu Asociaţia Semper Musica , reprezentată de  Alexandru Gheorghiu, preşedinte. Parteneri şi sponsori ai proiectului sunt: MTV România, Durex Ro, ARAS, MTV Stazing Alive Fondation SUA.

Facilitatorii proiectului, Bogdan Istrate şi Alexandru Gheorghiu, le-au vorbit elevilor claselor IX-XII din cadrul LTT Auto despre prevenirea infecţiei cu HIV, despre contracepţie şi servicii de sănătate pentru adolescenţi, despre discriminarea persoanelor care trăiesc cu HIV şi SIDA sau a celor care fac parte din grupuri minoritare şi extrem de discriminate în România: romi, femei, tineri cu dizabilităţi.

Proiectul a avut un real succes ţinând cont de faptul că informaţiile de acest gen (HIV, SIDA, contracepţie, orientare sexuală) cât şi răspunsurile la întrebările pe care adolescenţii le au sunt lucruri mai greu de aflat în cadrul familiei, în cadrul şcolii sau în grupul de prieteni.

Sub îndrumarea doamnei profesor Mihaela Ciorcilă şi a doamnei director Claudia Pavalaşc, doi elevi ai liceului au fost premiaţi pentru poveştile de discriminare trimise fundaţiei la sfârşitul lunii iunie în cadrul concursului „Se caută SUPEREROI!”. Ramona Ivanciu, clasa a XII-a D, a fost premiată pentru povestea „Şi mama ta a fost femeie!” şi Cosmin Coman, elev în clasa a XII-a A, premiat pentru povestea „Spune NU rasismului!”.

DSC_0527 RAMONA


There is no ads to display, Please add some