Declarație politică deputat Bîrcă : “Majorarea normei de hrană pentru pacienții internați – o măsură socială de maximă urgență!”

Please enter banners and links.

06.04.2022

Domnule președinte de ședință,

Doamnelor și domnilor deputați,

Titlul prezentei declarații se referă la una din măsurile de importanță deosebită destinată îmbunătățirii stării de sănătate a românilor. Este vorba despre norma de hrană zilnică din spitale în valoare de 11 lei în prezent și pentru care se are în vedere majorarea la 20 de lei.

După cum afirma managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler: “este aproape imposibil ca pacienții să primească alimente diversificate, bogate în nutrienți, care să le asigure necesarul de vitamine din suma de 11 lei. Trei mese pe zi cu această sumă sunt extrem de dificil de asigurat.”

Partidul Social Democrat a găsit soluția pentru rezolvarea acestei probleme. Potrivit președintelui PSD, Marcel Ciolacu, a avut loc o discuție cu domnul ministru Rafila urmând ca decizia să fie luată în urma prezentării situației ministrului de Finanţe şi premierului în cel mai scurt timp.

Rezolvarea este impusă de situația dificilă din punct de vedere economic și creșterea cheltuielilor cu utilitățile.

Este răspunsul nostru la îngrijorările concetățenilor relevate de Sondajul CURS realizat recent și care prezintă starea de spirit a oamenilor: Nivelul de trai, pensiile, salariile (26%), prețurile, inflația, utilitățile, prețul energiei (22%) iar sănătatea, pandemia, boala (22%).

Măsurile sociale propuse de PSD prind contur și se concretizează prin mărirea valorii tichetelor de masă de la 1 iunie, vouchere pentru procurarea de alimente de bază, tichete pentru copii și altele.

Vă mulțumesc.


There is no ads to display, Please add some