“De la călărăşeni pentru călărăşeni” – o campanie derulată cu sufletul

Please enter banners and links.

“De la călărăşeni pentru călărăşeni” este o campanie de ajutorare a celor ce au suferit din cauza căderilor masive de zăpadă din judeţul Călăraşi.  Cu sprijinul primarului municipiului Călăraşi, Nicolae Dragu, au fost înfiinţate în municipiul Călăraşi patru puncte de colectare a ajutoarelor, respectiv în Piaţa Big, Piaţa Centrală, Punctul termic din spatele primăriei şi Centrul Militar Judeţean. Acestui demers s-au alăturat şi preoţii din municipiul Călăraşi care au strâns prin intermediul parohiilor donaţiile călărăşenilor. Ca urmare a apelului, călărăşenii au donat alimente neperisabile: zahăr, ulei, făină, orez, apă minerală, mălai, conserve din carne sau pateuri, dar şi haine şi jucării. Donaţiile lor au ajuns miercuri după amiază în satul Constantin Brâncoveanu, din Dragalina, judeţul Călăraşi. 150 de pachete cu alimente au fost donate locuitorilor din Brâncoveanu. Pentru distribuirea lor am apelat la oameni din Dragalina, alături de care tinerii cooptaţi au şi deszăpezit 12 locuinţe ale unor bătrâni care aveau nevoie de sprijin. Pompierii de la ISU au dat şi ei o mână de ajutor şi bătrânii din Brâncoveanu au fost ajutaţi să-şi deszăpezească gospodăriile şi să poată ajunge la animale.

Joi, 16 februarie, altă echipă de tineri, însoţită de consilierul local Vasile Dumitrache, au plecat la Dorobanţu, în comuna Plătăreşti, unde vor distribui aproape 100 de pachete şi vor deszăpezi locuinţele bătrânilor care au nevoie de sprijin.

Eforturile călărăşenilor au fost susţinute şi de Marian Petre Miluţ, patronul Prefab, care a făcut o donaţie în alimente. O altă companie care a ajutat sinistraţii este Dorna, care a donat 1728 sticle cu apă plată care au ajuns la locuitorii din Buciumeni-Budeşti, Gurbăneşti-Coţofanca. Şi PDL Călăraşi a făcut donaţii. Aproape 1.500 de pachete au ajuns la oamenii din Lehliu Sat, Dragalina, Tămădău, Buciumeni, Gurbăneşti.


There is no ads to display, Please add some