Daniel, dar nu cel cu Constituţia, ci cel cu….VALIZA

Please enter banners and links.

Motto:”  O valiză trebuie să fie plină ca un cont gras”

Dacă trimiterea lui Gigi Becali din Pipera la Jilava, via Rahova, pentru mai mulți ani a lămurit problema ”Valizei” din punct de vedere juridic, nu acelaşi lucru se poate spune din punct de vedere sportiv. “Ce se va întâmpla cu Steaua?”, este o întrebare la care mulți așteaptă un răspuns. Dacă ea va fi penalizată, retrogradată sau dacă mai are drept de joc în cupele europene. Presa centrală deja este contrariată de faptul că judecarea cazului va ajunge pe mâna celui care l-a salvat atunci pe Gigi, dar mai ales echipa sa, nimeni altul decât deputatul de Călărași, Daniel Florea, cel prezent în afișe atât pe scuarul de pe strada București, cât și pe zidul din fața magazinului Kaufland, mai ceva decât un produs comercial. În 2008 a fost un adevărat scandal în cazul “Valiza”, cu acuzații grave, tot de corupție și trafic de influență. Două comisii au dictat sancţiuni împotriva lui Becali și Stelei, în timp ce comisia unde șef era Daniel Florea nu a văzut nimic suspect în…. Valiză.

Daniel Florea a încuiat şi îngropat Valiza

 

În anul 2008 Comisia de Disciplină a FRF a decis, printer altele, penalizarea Stelei cu 7 puncte, a Universităţii Cluj cu 6 și suspendarea lui Gigi Becali pentru doi ani, precum și interzicerea accesului pe orice stadion pe aceeași perioadă. Decizia a fost menținută și de Comisia de Apel, însă Steaua și Gigi Becali au atacat-o la Curtea de Apel pentru Fotbal, unde președinte era Daniel Florea. El a fost uns pe funcție de Dumitru Dragomir și garantat de Ionuț Lupescu, cu funcție de răspundere la acea dată în FRF, care este chiar nașul său. CAF a considerat că “Valiza” trebuie încuiată definitiv, ceea ce sa şi întâmplat. Steaua nu a mai fost penalizată, iar “Free JIJI” a primit doar suspendare pe doi ani, fără a i se interzice accesul pe stadioane. A urmat scandalul cu acuzații din partea lui Mircea Sandu și a lui Ionuț Lupescu la adresa lui Daniel Florea, văzut ca fiind sub influența de Gigi Becali și Dumitru Dragomir.

 

Acuzaţii de corupţie şi trafic de influenţă

Mircea Sandu despre Florea:
"Florea provine dintr-o familie care a lucrat pentru Securitate, văd că manevrele astea le moşteneşte. Îi place să epateze, să apară cu maşini decapotabile, cu X5-uri şi cu ceasuri de 20 de mii de euro"

Florea despre Mircea Sandu şi Lupescu:
"M-au chemat special în birou şi mi-au spus explicit că ar fi bine să nu schimb nimic din decizia în cazul «Valiza», adică să las neatinse deciziile precedentelor comisii"

Lupescu despre Florea:
"Florea e protejatul lui Dragomir şi se laudă că are relaţii cu politicieni de primă mână. Se spune că multe lucruri, înainte de a anula deciziile în cazul «Valiza», s-au făcut chiar la Dragomir în hotel, ceea ce este foarte grav. Pentru mine e clar că a fost trafic de influenţă".

Acestea  sunt o parte din declarațiile de la acea vreme, consemnate de presă, în timp ce Florin Prunea spunea tot atunci: Am auzit că membrii CAF au împărțit între ei 500 de mii de euro, pentru a întoarce decizia luată de cele două comisii”.

 

 

Acestea fiind spuse conducerea FRF l-a dat afară din funcție pe Daniel Florea, cazul fiind închis.

 

Daniel Florea poate dezgropa Valiza

 

Decizia CAF a fost una salvatoare pentru Gigi Becali și Steaua. Conform unei modificări a Regulamentului UEFA din 2007, echipele sancționate de foruri civile sau sportive naționale pentru aranjarea sau influențarea rezultatului unui meci la nivel național sau internațional nu pot participa în cupele europene. Prin urmare, dacă Daniel Florea ar fi menţinut deciziile celor două comisii care penalizau Steaua, echipa nu ar mai fi participat în cupele europene. Ceea ce ar fi fost un dezastru financiar pentru JIJI.

Între timp cazurile disciplinare s-au mutat cu judecata de la FRF la “Liga lui Mitică” unde președinte al instanței de recurs a ajuns… Daniel Florea. De aici și contrarierea presei că cel care a îngropat Valiza va rejudeca cazul. Dacă oficiali din LPF spun acum că Valiza se va rejudeca după Regulamentul din 2008, care este mai blând decât cel de acum, Dumitru Costin, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori și membru în Comisia de Analiză din 2008, care l-a dat afară pe Florea de la CAF, spune că judecata trebuie făcută după Regulamentul de acum, nu după un Regulament care nu mai există. Astfel, Steaua nu numai că nu ar juca în cupele europene, dar riscă şi retrogradarea. Cert este că Daniel Florea, fost judecător la Constanța, a greșit în cazul “Valiza”. Conform declaraţiilor de atunci, el a luat în considerare așa- zisul antecontract de vânzare cumpărare pentru un teren din Cluj, prezentat de Becali ca fiind autentic, dar considerat un fals de ÎCCJ. De fapt, chiar Becali a recunoscut că el a fost antedatat. Chiar așa naiv să fi fost Daniel Florea? Cu siguranţă Florea, dacă va mai redeschide Valiza, va trebui să aibă mare grijă, așa cum are grijă acum de imaginea sa. A devenit produs comercial din moment ce-l vedem pe la Kaufland sau printre alte reclame pe panourile de pe strada București.

 

 Un trio de succes: Valiza, Constituţia şi Donalam:

 

Lipsa unei activități consistente, în afară de împărțit mărțișoare, flori, participări la lansări de carte și desene pe asfalt şi, evident, truda la noua Constituţie, trebuie acoperită de o propagandă deșănțată. Cea mai banală acțiune a sa este ridicată la rang de acțiune de mare amploare în folosul cetățeanului, pe când altora le-ar fi rușine să fie lăudați când se duc la WC. Asta mai lipsea!  Dar, omul se poate schimba, așa cum şi-a schimbat în 2012 valiza de la PDL la PSD și a ajuns deputat. Astfel, poate participa și la o conferință de presă(nu a organizat niciuna de când este deputat),pentru a răspunde și altor întrebări decât cele prietenoase și “cu dedicație” de pe Facebook. Apropo, cum mai merge treaba pe la Siderca? A primit Donalam terenul pentru care ați intervenit, domnule deputat ?

 

Declaraţie de avere Daniel Florea: Terenuri- Călimăneşti, Vâlcea- 2500 m.p. Clădiri- Bucureşti, apartament 2005-90 m.p.  Autoturisme: WV Eos-2007, WV Touareg-2009, câte o bucată(n.r. maşini social-democrate).  Ceasuri-10.000 euro, bijuterii-10.000 euro. Bunuri înstrăinate-BMW X5- 17.300 euro(îi place să epateze, să apară cu maşini decapotabile, cu X5-uri şi cu ceasuri de 20 de mii de euro"). Active financiare-6000 lei(n.r. l-a istovit campania electorală?). Venituri: AVAS-vicepreşedinte- 41.953lei (n.r.PDL-ul să trăiască),  LPF-preşedinte Comisia de Recurs-44.290 lei(n.r. Valiza să trăiască). Soţia: Banca Românească, concediu postnatal– 36.000 lei.

 

Şi, totuşi, ceva lipseşte din averea lui Daniel Florea: o funcţie în PSD Călăraşi.

 


There is no ads to display, Please add some