Danemarca oferă 75 de locuri de muncă în sectorul agricol – sezonul 2012

Please enter banners and links.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează, în data de 15 februarie 2012, o bursă a locurilor de muncă pentru sectorul agricol din Danemarca. Angajatori şi consilieri EURES danezi vor veni în România pentru a intervieva candidaţii.

Sunt oferite circa 75 de locuri de muncă pentru lucrători în agricultură, la recoltarea căpşunilor, mazării, zmeurii, a altor fructe şi legume.

Durata contractului de muncă este variabilă, putând începe din luna aprilie până în septembrie, în funcţie de produsul recoltat.

Persoanele interesate să ocupe unul din cele 75 locuri de muncă oferite de Danemarca trebuie să aibă vârsta de minim 18 ani şi cunoştinte de nivel mediu de limbă engleză. De asemenea, experienţa în munca agricolă constituie un avantaj.

Candidatii îşi vor crea, on line, CV-ul, în limba engleză, pe site-ul oficial danez pentru muncă sezoniera, www.seasonalwork.dk. Completarea aplicaţiei (CV-ului) nu înseamnă obţinerea automată a unui loc de muncă, este doar o condiţie obligatorie pentru a putea fi admis la interviu .  Data  ultimei aplicaţii pe site-ul menţionat  este 6 februarie 2012.

Preselecţia aplicaţiilor/persoanelor înregistrate pe site-ul oficial danez pentru munca sezonieră şi care vor fi invitate la bursă aparţine în totalitate angajatorilor/consilierilor EURES danezi.

Înştiinţarea/invitarea persoanelor selectate de către angajatorii danezi care vor participa la selecţie se va face în scris de către consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Călăraşi. În înştiinţare, consilieriul EURES va preciza detaliile referitoare la selecţia ce va avea loc în data de 15 februarie 2012, locaţia şi programul bursei, precum şi la actele ce trebuie aduse de candidat în ziua interviului.

În ceea ce priveşte cazarea, la cele mai multe dintre ferme, aplicanţii trebuie să îşi aducă un cort, ustensile de gătit şi haine groase. În ferme se vor asigura spaţii acoperite pentru prepararea mâncării, toalete şi baie. Taxa pentru cazare in camping este între 2 şi 10 euro/zi, pentru a fi acoperite costurile serviciilor de electricitate, apă etc..

 În cazul în care contractul începe înainte de luna mai şi se termină după luna august angajatorul va oferi întotdeauna cazare în spaţiu acoperit sau va ajuta lucrătorul să îşi găsească cazare.

Solicitanţii trebuie să îşi planifice şi să îşi plătească singuri transportul către Danemarca şi înapoi, în România. Se recomandă păstrarea biletelor de transport, pentru eventuale deduceri la impozit.     Plata muncii se efectuează întotdeauna în funcţie de cantitatea culeasă, în medie 0,8-0,9 euro/kg (o medie de 10-15 euro net/oră, în funcţie de viteza recoltării). Plata se face conform Contractului Colectiv de Munca aplicabil in agricultura sau conform contractului de munca individual incheiat intre angajator si angajat. Mai multe informatii despre salarii, contractul de munca, conditiile de munca si de viata din Danemarca se gasesc pe linkul: http://www.seasonalwork.dk

Este important de reţinut faptul că la  bursă vor participa numai persoanele care  sunt înregistrate în evidenţa AJOFM Călăraşi ca solicitante de loc de muncă în străinătate şi sunt invitate/înstiinţate de consilierul EURES din cadrul agenţiei.


There is no ads to display, Please add some