Curs pilot de instruire pentru tinerii NEET din regiunea Sud Muntenia

Please enter banners and links.

DSC_0150În perioada 15 iunie – 3 iulie, ADR Sud Muntenia, în calitate de partener în cadrul proiectului NoNEETs, organizează un curs de instruire pilot pentru tineri NEET din regiunea Sud Muntenia, respectiv adulți cu vârsta cuprinsă între 19 și 29 de ani, care nu sunt încadrați pe piața forței de muncă. Obiectivul cursului este de a-i sprijini pe tinerii din categoria NEET să își perfecționeze abilitățile de dezvoltare personală și profesională.

Proiectul multilateral „NoNEETs – Permanent Training and Assessment Programme to NEETs Young Adults for their inclusion in the labour market and EU society” (Program continuu de instruire și evaluare pentru tinerii care nu sunt încadrați pe piața forței de muncă și nu urmează nici un program educațional sau de formare, pentru sprijinirea intrării acestora pe piața forței de muncă) este implementat de un consorțiu format din şase parteneri (Franța, Belgia, Spania, Italia, România și Republica Cehă). Acesta se derulează în perioada noiembrie 2013 – octombrie 2015, fiind finanţat de Programul de Învățare pe tot Parcursul Vieții (Lifelong Learning Programme), în cadrul subprogramului Grundtvig, Proiecte Multilaterale.

Obiectivul principal îl reprezintă furnizarea unor servicii de evaluare și mentorat, cu scopul de a sprijini integrarea tinerilor adulți pe piața forței de muncă în programe educaționale sau de formare profesională.

Cursul este gratuit, deschis, de tip interactiv, cu exerciții practice și discuții libere, fiind structurat astfel încât să corespundă nevoilor de instruire ale tinerilor. Acesta cuprinde cinci module și se desfășoară pe durata a trei săptămâni, respectiv în perioada 15 iunie – 3 iulie, la sediul central al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia din strada General Constantin Pantazi, nr. 7A din Călărași.

Modulele cursului sunt:

stabilirea domeniului profesional și dezvoltarea carierei;
importanța participării la cursuri/ seminarii în dezvoltarea carierei;
tehnici de consiliere pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial;
identificarea locurilor de muncă sezoniere;
îmbunătățirea cunoștințelor lingvistice;
sesiuni de îndrumare a tinerilor NEET.

 

            Proiectul NoNEETs va avea un impact pozitiv și asupra altor grupuri adiacente formate din: comunităţile locale, instituții de învățământ și formare profesională, servicii sociale și de ocupare a forței de muncă și ONG-uri care susțin categoria NEET, precum și instituții publice locale/ factorii de decizie.


There is no ads to display, Please add some

About The Author