,,Cu alte cuvinte … Festivalul George Enescu văzut prin ochii unui om obișnuit” de Luminița VELCIU

Please enter banners and links.

       Marți, 10 decembrie  2019, la ora 18.00, la Muzeul Municipal Călărasi, va avea loc lansarea volumului ,,Cu alte cuvinte … Festivalul George Enescu văzut prin ochii unui om obișnuit de Luminița VELCIU. Alături de autoare vor fi  elevii Şcolii gimnaziale cu program de muzică „Nicolae Titulescu”.luminita velciu

,,Ca orice organism viu, o campanie se creşte încet şi cu răbdare.

Mai întâi se iveşte ideea. Apoi, în solul bine pregătit se pune sămânţa care se udă cu dragoste. Când a răsărit, se curăţă precum planta de buruieni: de prejudecăţi, de spaime, de împotriviri, de „n-o să iasă!”. Se dă la soare, se stropeşte, se sapă la rădăcină şi, când fructul s-a pârguit, se aşteaptă culesul.

Aşa şi cu campania „Cartea care se transformă într-un …pian”. A crescut precum Făt – Frumos în 3 luni cât alţii într-un an şi…e gata de cules.

Pornită în septembrie, în timpul Festivalului Internaţional „George Enescu” de la o idee năstruşnică prin care mi-am dorit să transform cartea „Cu alte cuvinte…Festivalul George Enescu văzut prin ochii unui om obişnuit” într-o pianină de studiu pentru un copil talentat din provincie, dar fără posibilităţi de a-şi cumpăra un instrument, iată cum, pe negândite, această campanie şi-a împlinit menirea.

De aceea, vă invit marţi, 10 decembrie 2019, ora 18.00, la Muzeul Municipal Călăraşi (fosta primărie) pentru o lansare cu surprize. Cartea se va întâlni în cadru festiv cu oamenii oraşului copilăriei mele, unde mi-am format educaţia muzicală, dar, mai mult decât atât, va deveni un pretext pentru a vă învălui în poveşti muzicale împreună cu cei mai tineri pianişti din Călăraşi –  – şi cu dascălii lor minunaţi care pregătesc clipă de clipă, cu migală de artizan, generaţia de mâine a muzicienilor Festivalului Internaţional „George Enescu”.

Fiecare carte cumpărată ajută la cumpărarea altei pianine…şi alta…Dacă am reuşit odată, este datorită vouă! Şi tot împreună vom reuşi să dăm o şansă fiecărui copil talentat din România! ”, ne transmite Luminița VELCIU.

coperta luminita velciuafis Luminita Velciu-01


There is no ads to display, Please add some

About The Author