Cristina Grozavu, pasionată de limba japoneză

Please enter banners and links.

În secolul XXI, secol în care copiii sunt preocupaţi cu totul alte lucruri , există şi unii elevi care doresc să realizeze ceva care să le fie de folos pe viitor. Un bun exemplu este cel al Cristinei Grozavu, eleva Colegiului Naţional Barbu Ştirbei, a clasei a X-a , care este pasionată de limba japoneză, o limbă străină considerată de unele persoane foarte dificilă. Şi asta nu este tot.În prezent, aceasta învaţă singură japoneza, cu ajutorul internetului.

A descoperit că îi place japoneza la o vârstă fragedă

Cum a început totul? Ei bine, potrivit Cristinei Grozavu, aceasta şi-a descoperit pasiunea pentru limba japoneză la vârsta de patru anişori, cand se uita la anime-uri japoneze. Aceste desene animate îi plăceau foarte mult, fiind pur şi simplu captivată de ceea ce auzea în respectivele desene. De fiecare dată când se uita la acele anime-uri, o punea pe mama sa să îi citească traducerea, iar astfel, spune ea, a reuşit să înveţe limba japoneză. Eleva spune că această limbă străină nu i s-a părut deloc dificilă nici măcar la început, pentru ea japoneza exprimând o muzicalitate deosebită. I-ar plăcea să înveţe şi limba rusă sau germană, deoarece are o chemare către limbile de circulaţie internaţională dificile. Vara trecută, Cristina a participat, la Bucureşti, la nişte cursuri de învăţare a limbii japoneze, însă în prezent nu se mai poate prezenta la acestea, din cauză că nu dispune de fondurile materiale necesare. Eleva Liceului Barbu Ştirbei a declarat pentru Express că cei care îi sunt colegi de clasă o mai întreabă câteodată ce semnifică unele cuvinte.

Părinţii acesteia, mândri de fiica lor

Părinţii acesteia sunt foarte mândri că fiica lor învaţă limba japoneză, mai ales de faptul că o învaţă singurică, de pe internet, fără ajutorul nimănui. Aceştia o încurajează spunându-i că japoneza este foarte importantă în momentul actual şi că este la mare căutare în meseria de translator. Deşi este pasionată de japoneză, nu este foarte interesată de tradiţiile japoneze. Îşi doreşte ca pe viitor să devină designer vestimentar, însă nu orice fel de designer, ci unul care să creeze articole de îmbrăcăminte tradiţională japoneză. 


There is no ads to display, Please add some