Cristian Pustai: “Cred că un campionat se poate decide sportiv, jucându-se normal cum a fost stabilit la început”

Please enter banners and links.

Antrenorul Dunării, Cristian Pustai a declarat că nu e de acord cu propunerea „grupului de lucru” al Federaţiei, potrivit căreia campionatul ligii a 2-a să continue, din mai sau din iunie, în sistemul play – off / play – out, din cauza pandemiei COVID – 19. „Eu cred că un campionat se poate decide sportiv, jucându-se normal cum a fost stabilit la început chiar dacă va exista o întârziere de o lună. Se poate juca din 3 în 3 zile pentru că ritmul acesta o să-l aibă toate echipele. Deci nimeni nu-i avantajat. Dar e foarte important ca această competiţie să se desfăşoare aşa cum s-a stabilit. Sportiv, toate echipele mai au şanse. Şi sunt foarte importante meciurile atât pentru echipele clasate pe locurile 1, 2, 3 sau 4 cât şi pentru cele situate pe poziţiile 12, 13, 14, 15 şi 16. Adică sunt foarte importante rezultatele. Aasta înseamnă frumuseţea jocului. O echipă din a doua parte a clasamentului care nu-i favorită să învingă pe una din prima jumătate a topului. Asta aduce plăcere, iubitori ai fotbalului în tribune.” a spus Pustai care a continuat „Eu oricum sunt împotriva sistemului play – off / play – out, aproape de când a fost implementat. Am şi spus, acum văd că repetă şi Dan Petrescu cu golurile, pentru că eu am trecut prin sentimentul ăsta. L-aveam pe Lullaku cu 18 goluri, pe Axente cu 10 goluri, jucători care au plecat de la echipă, şi noi aveam golaveraj 3-2, plus punte înjumătăţite… E un sistem, părerea mea, cu deficienţe! Campionatul ligii a 2-a e în regulă şi sper să se poată juca dar sportiv, să vedem cine promovează şi cine merge la baraj”.

Propunerea „grupului de lucru” presupune ca primele 8 formaţii din clasament  să evolueze în play – off iar următoarele 10 în play – out, meciurile urmând a se desfăşura într-o singură manşă.

Prin tragere la sorţi va fi decisă şi calendarul partidelor. Vor promova în L1 echipele clasate la finele play – off-ului pe primele 2 locuri. Cea de-a 3-a din acest nou clasament va participa la barajul de promovare.

Vor retrograda în L3, formaţiile care vor ocupa la finalul play – out-ului ultimele 3 locuri.

Echipele îşi vor conserva punctele obţinute până în momentul de faţă, cu excepţia celor câştigate, în retur, în urma neprezentării ilfovenilor de la Sportul Snagov, formaţie care s-a retras din competiţie.

 


There is no ads to display, Please add some

About The Author