Copii şi părinţi, pregătiţi-vă pentru clasa pregătitoare!

Please enter banners and links.

          Înscrierile încep pe data de 5 martie

Copii şi părinţi, pregătiţi-vă, pentru că bate la uşă înscrierea copiilor în clasa pregătitoare. Deja pe data de 16 februarie s-a finalizat recensământul copiilor pentru înscrierea elevilor în clasa pregătitoare şi clasa I, la nivelul tuturor circumscripţiilor şcolare din judeţ. Potrivit inspectorului şcolar general, Constantin Tudor, s-au stabilit cele trei centre judeţene de evaluare psihosomatică, astfel: un centru la Călăraşi care funcţionează în cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, un alt centru la Olteniţa, care funcţionează în cadrul Şcolii cu clasele I-VIII Spiru Haret, iar un alt centru în Lehliu, în interiorul Şcolii cu clasele I-VIII , Lehliu Gară. Înscrierea copiilor va începe din data de 5 martie, în format electronic.

 

La Gimnaziul Carol se fac pregătiri

Şcolile din judeţ sunt pregătite pentru introducerea clasei pregătitoare. Una dintre aceste instituţii de învăţământ este Gimnaziul Carol I. În incinta acestei şcoli va funcţiona o clasă pregătitoare şi o alta de clasa I. Potrivit directoarei şcolii, Elena Rotaru, s-a desfăşurat recenzarea copiilor pe două segmente importante, atât pentru cei care vor merge la clasa pregătitoare , cât şi pentru cei care vor fi înscrişi la clasa I. Astfel, din rezultatele arătate de Elena Rotaru, reiese faptul că vor avea 43 de elevi la clasa pregătitoare, şi 49 de elevi la clasa I. 

 

Se estimează că în judeţ vor funcţiona 112 clase pregătitoare

Din estimarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi vor funcţiona la nivelul judeţului 112 clase pregătitoare, dar şi în jur de 130 de clase  I, însă după aflarea rezultatelor recensământului se va şti exact câte clase de acest fel vor exista. Constantin Tudor a mai precizat faptul că există 160 de cadre diddactice care vor finaliza predarea la clasele a IV-a. Automat, aceste cadre didactice vor prelua clasele pregătitoare sau clasele I. Locurile pentru profesori din învăţământul preprimar dar şi cel primar, vor fi scoase la concurs. “Concursul se va organiza de către fiecare şcoală în parte,  dar probele se vor da centralizat, într-un singur centru la nivel judeţean, după o metodologie similară cu cea de anul trecut”, a adăugat inspectorul şcolar. Părinţii care vor să afle informaţii despre aceste clase pregătitoare pot apela linia telefonică disponibilă Tel Verde, 0800 816 242, între orele 9 şi 17.  Până în acest moment s-au înregistrat 100 de apeluri.


There is no ads to display, Please add some