Consultări publice privind elaborarea „Strategiei pentru Specializare Inteligentă în regiunea Sud Muntenia”

Please enter banners and links.

IMG_0003Agenţia pentru Dezoltare Regională Sud Muntenia a organizat, ieri, 19 mai, la Călăraşi, evenimentul de lansare a consultărilor publice privind elaborarea „Strategiei pentru Specializare Inteligentă în Regiunea Sud Muntenia”.

Acest studiu, ce va fi realizat de ADR Sud Muntenia, prin firma contractată – TDP Partners SRL, vizează potențialul de specializare inteligentă al regiunii noastre. Astfel, prin organizarea de consultări publice se urmăreşte stabilirea unor priorități regionale, bazate pe avantajele competitive locale și pe fructificarea potențialului de inovare al regiunii Sud Muntenia.

Cu această ocazie, a fost adus în atenţia participanţilor conceptul de Specializare inteligentă, au fost analizate avantajele competitive identificate la nivelul regiunii, punctele tari și punctele slabe, prin intermediul unei analize SWOT, precum și sectoarele cu potențial de specializare inteligentă.

La acest eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor publice, mediului academic și al celui privat, pentru a găsi împreună soluții pentru o mai bună colaborare în vederea creșterii impactului investițiilor publice și private.

Toate opiniile și ideile factorilor implicaţi în acest proces vor fi adunate şi atent analizate, pentru a avea un fundament corect pentru direcțiile de specializare inteligentă.

Întâlnirea de lucru de la sediul Agenţiei a deschis sesiunea de consultări publice privind elaborarea acestui document de planificare, evenimente ce vor fi organizate în toate judeţele regiunii Sud Muntenia, astfel:

  • 20 mai, ora 10:00: Alexandria, sediul CJ Teleorman
  • 26 mai, ora 10:00: Ploieşti, sediul CJ Prahova
  • 27 mai, ora 10:00: Piteşti, Hotel Ramada
  • 28 mai, ora 10:00: Giurgiu, sediul CJ Giurgiu
  • 29 mai, ora 10:00: Slobozia, Centrul Cultural UNESCO „Ionel PERLEA”
  • 2 iunie, ora 10:00: Târgovişte, sediul CJ Dâmboviţa

There is no ads to display, Please add some