Constantin Bîrcă : „Agricultura nu mai este doar o activitate tradițională, un domeniu de care tinerii să se ferească, ci o sursă importantă de locuri de muncă bine plătite”

Please enter banners and links.

23.04.2023

Deputat Constantin Bîrcă : „Am participat la Călărași, la Consiliul Politic Național al TSD, unde le-am vorbit tinerilor social democrați despre o temă de actualitate pentru generația nouă din România – “Cariere de succes”, cu aplicare pe domeniul agricultură, pe care îl cunosc bine.

Agricultura nu mai este doar o activitate tradițională, un domeniu de care tinerii să se ferească, ci o sursă importantă de locuri de muncă bine plătite. Cât despre condițiile de muncă, sunt printre cele mai bune, datorită modernizării fermelor și utilajelor de ultimă oră. În prezent, există programe de instruire și formare profesională pentru fermieri, astfel încât aceștia să poată avea acces la cele mai bune practici în domeniu.

Astfel, tinerii care au învățat să lucreze în ferme moderne, care folosesc cele mai noi tehnologii și cele mai bune practici, au devenit foarte căutați pe piața muncii. Cei care doresc să își construiască o carieră în acest domeniu au o gamă largă de opțiuni, de la inginer agronom, la specialist în marketingul produselor agricole sau cercetător.

Dar nu vorbim doar de o sursă de locuri de muncă pentru tineri, ci și de o șansă importantă pentru cei cu spirit antreprenorial. Agricultura oferă oportunități pentru cei care doresc să își deschidă propriile ferme sau să producă și să vândă produse agricole proprii. În acest caz, tot fondurile europene pot reprezenta un suport real în dezvoltarea unei afaceri profitabile. În concluzie, agricultura poate fi o sursă importantă de cariere de succes pentru tineri, iar fondurile europene pot juca un rol crucial în dezvoltarea acestor cariere”.

 


There is no ads to display, Please add some

About The Author