Consiliul județean sprijină refugiații ucraineni din Călărași

Please enter banners and links.

Consiliul județean se implică în sprijinirea refugiaților ucraineni de pe teritoriul județului Călărași, în acest sens fiind convocată o ședință tehnică a în vederea identificării de soluții pentru sprijinirea refugiaților ucraineni aflați în acest moment pe teritoriul județului.

Președintele Vasile Iliuță a dispus organizarea unor locații pentru adăpostirea oamenilor și a transmis un mesaj clar de solidaritate și empatie în aceste vremuri tulburi.

În acest sens DGASPC Călărași a transmis un comunicat de presă în care afirmă că are pregătite locații pentru sprijinirea refugiațiilor : ” În contextul conflictului armat declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, conflict ce a generat o criză a refugiaților ucrainieni, ne exprimăm solidaritatea cu persoanele care fug din calea războiului și caută protecție la nivelul județului Călărași. Astfel, la nivelul DGASPC Călărași am identificat 3 locații care pot reprezenta o oază de liniște temporară pentru copiii și familiile lor sau pentru copiii neînsoțiți care au nevoie de protecție și susținere. Cele 3 locații sunt reprezentate de 2 apartamente cu câte 4 camere fiecare situate în municipiul Călărași, și o căsută de tip familial din comuna Ciocănești cu 5 camere, în aceste spații putând fi găzduite maxim 35 persoane.

Toate aceste imobile sunt în prezent neocupate și dispun de condiții decente de cazare, fiind racordate la utilități, în orice moment putând fi puse la dispoziția refugiaților.

Din punct de vedere al intervențiilor sociale de urgență, DGASPC Călărași este pregătită să intervină la nevoie, prin echipele mobile constituite deja pentru intervențiile de urgență în situații de abuz, neglijare și alte forme de violență, formate din psiholog și asistent social, și disponibile în regim de permanență.

În eventualitatea ocupării acestor spații de către persoanele refugiate, ne vom ocupa de toate trebuințele necesare hranei, materialelor igienico-sanitare, medicamentelor, altor produse necesare.

Ne exprimăm încă o dată solidaritatea și asigurăm tot sprijinul nostru persoanelor greu încercate ! “.

Și alte localități au strâns pachete de alimente, haine și pături pentru refugiați, după cum spunea primarul din Nana, Gheorghe Dobre, locuitorii comunei reușind să strângă 1000 de pachete ce vor fi donate Crucii Roșii din Călărași.

 


There is no ads to display, Please add some