Consilier local, prins în flagrant şi arestat pentru luare de mită

Please enter banners and links.

UPDATEDumitrache Vasile va fi cercetat în stare de libertate după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis luni, 01.03.2013, recursul declarat de acesta la măsura arestării preventive luată de Tribunalul Călăraşi.

Consilierul local Vasile Dumitrache a primit mandat de arestare pentru 29 de zile de la judecătorii Tribunalului Călăraşi, după ce acesta a fost prins în flagrant şi reţinut pentru luare de mită. Conform unui comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie ” la data de 25 martie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Călăraşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi au prins în flagrant pe Dumitrache Vasile, consilier local şi membru în Comisia de atribuire a unor locuinţe din fondul locativ de stat în timp ce primea cu titlu de mită suma de 1400 lei.
În fapt, la data de 20 februarie a.c., a fost înregistrat un denunţ al Doiniţei Tudorache privind o faptă de corupţie săvârşită de către consilier. Astfel, în luna ianuarie 2013, Dumitrache Vasile, profitând de calitatea sa de membru al amintitei comisii, i-a pretins denunţătoarei o sumă de bani pentru a-i facilita obţinerea unei locuinţe cu destinaţie socială şi a lăsat de înţeles că are influenţă pe lângă unii membri ai comisiei cărora le va remite o parte din suma solicitată.
Au fost efectuate două percheziţii, respectiv la locuinţa consilierului şi la sediul Primăriei municipiului Călăraşi.
Consilierul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Tribunalului Călăraşi cu propunerea arestării preventive pe 29 de zile. La probarea activităţii infracţionale s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informaţii precum şi al Serviciilor Operaţii şi Tehnic din cadrul DGA”.
Primarul Municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, a calificat gestul consilierului ca fiind unul „profund regretabil şi condamnabil”. Acesta a adăugat: “Întotdeauna am militat pentru corectitudine și transparență în ceea ce privește activitatea primăriei. De când am preluat mandatul, le-am spus tuturor funcționarilor că nu voi tolera astfel de fapte. Ceea ce a făcut consilierul PDL afectează credibilitatea muncii acestei comisii, dar vreau să precizez că niciun funcționar al Primăriei nu a fost implicat în acest caz. Tocmai de aceea comisia este formată și din consilieri locali, inclusiv ai opoziției, pentru a asigura o transparență totală”. Fapta consilierului a stârnit reacţii şi în cadrul partidului din care făcea parte. Într-un comunicat de presă semnat de preşedintele PDL, Vasile Iliuţă, se arată: ”Partidul Democrat Liberal se delimitează categoric de orice act sau faptă de încălcare a legii de către orice ales local care şi-a obţinut funcţia cu sprijinul sau pe listele PDL. Responsabilitatea pentru astfel de fapte revine în exclusivitate persoanei în cauză, care va suporta consecinţele şi rigorile legii în funcţie de acţiunile sale. Salutăm orice acţiune a organelor în drept care este menită să stopeze acte de corupţie şi să determine răspunderea celor care înşeală încrederea publică prin astfel de fapte.
Partidul Democrat Liberal va adopta măsurile statutare de sancţionare a membrilor care în exercitarea atribuţiunilor publice acţionează prin încălcarea prevederilor legale.
În cazul consilierului municipal Dumitrache Vasile s-a dispus suspendarea calităţii de membru al PDL, retragerea sprijinului politic pentru funcţia de consilier local şi analiza în structurile de conducere ale Organizaţie Locale a PDL Călăraşi pentru aplicarea sancţiunii cu excluderea din partid, în funcţie de concluziile anchetei şi de hotărârea instanţei”.
Locul lui Vasile Dumitrache în consiliul local va fi ocupat, cel mai probabil, de Valentin Bucioveanu.
 


There is no ads to display, Please add some