Ceremonial militar de acordare a Drapelului de luptă

Please enter banners and links.

Sâmbătă, 4 iulie a.c., , începând cu ora 10.30, pe platoul din faţa Centrului de Cultură Județean Călărași va avea loc Ceremonialul militar de acordare a Drapelului de luptă Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „general de brigadă Barbu Pârâianu”  Călărași.

La ceremonial vor participa subunităţi constituite din militari ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi, Unitatea Specială Jandarmi Gardă de Onoare şi Protecţie Instituţională şi Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române.

Activitatea se va desfăşura în prezenţa domnului general-maior dr. Mircea OLARU, inspectorul general al Jandarmeriei Române, iar la acest eveniment sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai instituţiilor cu care Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi colaborează.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi invită toţi călărăşenii să participe la această activitate.

***

Conform Legii nr. 34 din 1995, Drapelul de luptă se acordă marilor unităţi şi unităţilor militare, prin decret al Preşedintelui României, la propunerea ministrului apărării naţionale, a ministrului de interne sau a directorului Serviciului Român de Informaţii.

La data de 18 februarie a.c., Preşedintele României a semnat decretul de acordare a Drapelului de luptă Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi.   

Drapelul de luptă, simbol al onoarei, gloriei şi vitejiei militare, este scos din vitrina sigilată doar cu aprobarea comandantului unităţii şi doar la anumite ceremonii militare – de Ziua Naţională a României, de Ziua Drapelului, Ziua Imnului, Ziua Armatei, la depunerea jurământului militar şi chiar la funeralii militare. Ori de cate ori este scos, Drapelul de lupta este apărat de garda drapelului, formată din 7 membri – comandantul gărzii, militarul port-drapel şi 5 însoţitori. Toţi membrii gărzii drapelului sunt înarmaţi cu muniţie de război, iar dacă integritatea Drapelului de luptă ar fi ameninţată, garda îl apără chiar cu preţul vieţii.


There is no ads to display, Please add some