Candidatura lui Klaus Iohannis din partea ACL este una sigură şi de necontestat

Please enter banners and links.

IohannisÎn fiecare zi asistăm la câte o manipulare publică privitoare la candidatura lui Klaus Iohannis la Preşedinția României. Ca urmare a deciziei Tribunalului Bucureşti privind admiterea cererii de fuziune dintre PNL şi PDL sub denumirea Partidul Naţional Liberal, subliniem faptul că această hotărâre nu influențează în niciun fel candidatura lui Klaus Iohannis, din partea Alianței Creştin-Liberale – susţine purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu.

Am susținut de la bun început că întregul proces juridic care să consfințească fuziunea, cu tot cu perioada în care se pot depune contestații, va dura câteva luni. Tocmai din acest motiv, pentru a nu exista niciun impediment juridic în ceea ce priveşte depunerea unei candidaturi comune a PNL şi PDL la Preşedinție, cele două formațiuni au luat decizia de a face o alianță electorală – Alianța Creştin-Liberală, cu care să intre în alegerile prezidențiale.

Candidatura lui Klaus Iohannis din partea Alianței Creştin-Liberale este una sigură şi de necontestat. Această candidatură a fost validată de Biroul Electoral Central, iar numele candidatului ACL se va afla pe buletinele de vot.

De altfel, un argument important în acest sens este acela că în urma comasării prin fuziune a unor partide politice rezultă un partid politic nou, care preia drepturile şi obligaţiile partidelor politice care au fuzionat (conform art 40 alin 1 din Legea partidelor politice).

Toate aceste argumente nu fac decât să demonteze propaganda împotriva candidatului ACL şi arată, fără nici un dubiu, că participarea lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale,  sub sigla ACL, este una certă.

 

 

 

6 octombrie 2014
Alina Gorghiu,
Purtător de cuvânt PNL


There is no ads to display, Please add some