Campanie de prevenire a incendiilor la fondul forestier şi vegetaţie uscată derulată de I.S.U. şi G.N.M. – Comisariatul Judeţean Călăraşi

Please enter banners and links.

Având în vedere situaţia operativă înregistrată în perioada 01.03-30.04.2012 la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi privind numărul mare de incendii de vegetaţie uscată de pe terenurile agricole, precum şi în gospodăriile cetăţeneşti, generat de lucrările de primăvară, în perioada 18.03-21.03.2013 cadrele Inspecţiei de Prevenire vor verifica modul de respectare a legislaţiei specifice în domeniul apărării împotriva incendiilor de către autorităţile publice locale şi vor executa activităţi de informare preventivă la gospodăriile cetăţeneşti de pe raza judeţului Călăraşi.
De asemenea, în vederea identificării şi diminuării fenomenului de incendiere a vegetaţiei uscate şi de apariţie a incendiilor la fondul silvic, se vor planifica şi desfăşura, în cooperare cu Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, activităţi preventive comune în zonele cu risc crescut privind apariţia unor astfel de evenimente.


There is no ads to display, Please add some