Campania „Vacanţa în siguranţă” a debutat pe 18 iunie

Please enter banners and links.

Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, a lansat Campania de informare “Vacanţă în siguranţă”, care se desfăşoară la nivel naţional, în perioada 18 – 29 iunie a.c.
Obiectivul campaniei constă în creşterea gradului de informare a elevilor din clasele I-VII, în vederea reducerii riscului de victimizare şi de implicare a acestora în activităţile infracţionale.
Astfel, în intervalul de timp premergător vacanţei şi în prima parte a acesteia, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Călăraşi, împreună cu structurile de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale de la nivel teritorial şi judeţean, vor desfăşura activităţi informativ-preventive, atât în cadrul unităţilor de învăţământ, cu ocazia organizării de întâlniri cu elevii, cât şi în locurile publice, frecventate de grupul ţintă.
Principalele temele abordate de poliţiştii sunt: siguranţa rutieră, dispariţiile de minori, delincvenţa juvenilă, modalităţi de autoprotecţie în diverse situaţii, siguranţa pe internet, comportamente antisociale.


There is no ads to display, Please add some