Călăraşi, locul ideal pentru vânătoare
Please enter banners and links.
– Turiştii străini practică vânătoarea pe meleagurile călărăşene-
Judeţul Călăraşi este un loc ideal pentru practicarea vânătorii, datorită condiţiilor minunate pe care le oferă Dunărea, astfel că foarte multe persoane, printre care şi turişti străini preferă să vâneze în pădurile călărăşene.
Din data de 15 august se va deschide sezonul la majoritatea speciilor de vânat, pasionaţii vor putea aşadar să vâneze prepeliţe, guguştiuci, urmează apoi ca pe 1 septembrie să se deschidă cel al raţelor, gâştelor, porumbeilor, iar spre toamnă vânătorii vor putea doborî iepuri, fazani şi mistreţi, sezonul de vânătoare durând până la sfârşitul lunii februarie.
Potrivit preşedintelui Asociaţiei Vănătorul şi Pescarul Călăraşi, Liviu Coman, de-a lungul timpului, pe meleagurile călărăşene au fost prezenţi la vânat foarte mulţi turişti străini, cum ar fi spanioli, italieni, ruşi, nemţi, prezenţa acestora devenind o bogată tradiţie.
Ce vânează turiştii străini
Străinii îşi aleg zonele de vânătoare în funcţie de naţia pe care o au. Spre exemplu, italienii sunt pasionaţi de vânătoarea păsărilor, în special prepeliţelor, raţelor sălbatice, porumbeilor, gâştelor sălbatice. Spaniolii, nemţii, dar şi ruşii sunt atraşi de practicarea vânatului cu păr, mistreţii, căpriorii, cerbii reprezentând unele dintre piesele cele mai apreciate de către aceştia. De asemenea, nemţii adoră să vâneze şi păsări, prepeliţa fiind preferata acestora. Dintre toţi aceşti turişti, italienii sunt musafiri în Călăraşi de cele mai multe ori. Care este motivul pentru care turiştii străini aleg să vâneze în pădurile călărăşene? Răspunsul este deja ştiut de toţi, datorită biodiversităţii faunei din zonă, existând toate speciile de vânat în afară de cele alpine. Iar un avantaj în plus este reprezentat de Dunăre, care atrage o gamă largă de specii de păsări ce surprind interesul cinegetic. „ Să nu uităm că această zonă, până să fie diguită, a fost cândva denumită Mica Deltă. Şi în momentul de faţă, mai ales când se inundă fondul forestier, anumite verigi, deja are aspect de deltă şi este foarte interesant.”, a precizat Liviu Coman.
Personalităţi care au vânat în pădurile călărăşene
Printre personalităţile care au păşit cu încredere în pădurile călărăşene tocmai pentru a vâna, se numără şi cele interne: prinţul Sturdza, Ion Ţiriac, dar şi cele externe, cum ar fi fostul prim-ministru al Libanului, Rafik Hariri, redactorul-şef adjunct al ziarului Le Monde, celebrul fotbalist Roberto Baggio.
Liviu Coman nu credea că se poate eşua pe Dunăre
După cum am precizat anterior, Dunărea reprezintă un mediu special atât pentru pescuit, cât şi pentru vânătoare. Şi aşa cum există locuri speciale, în spatele acestor locuri minunate există şi peripeţii. Liviu Coman, preşedintele Asociaţiei Vânătorul şi Pescarul Călăraşi ne-a povestit o mică păţanie petrecută pe Dunăre: „ Cele mai plăcute partide de vânătoare şi cele mai reuşite sunt legate de această zonă a Dunării, braţelor sale, insulele. Am rămas la o vânătoare cu şalupa, am eşuat, nu mi-am închipuit vreodată că se poate eşua şi pe Dunăre. Era apa foarte scăzută, pe vreme de iarnă şi îndreptându-ne către casă, pe un grind de nisip a eşuat şalupa. Evident, pachetul îl mâncasem la prânz, noroc cu un coleg care a fost foarte prevăzător şi îi mai rămăsese un pic de ceapă,un pic de brânză, un pic de şunculiţă. Cu asta am supravieţuit până a doua zi, când a venit cineva şi ne-a scos de acolo, şi ne-a adus la Călăraşi”, a povestit Liviu Coman zâmbind.
Liviu Coman, preşedintele AJPV este pasionat de vânătoare dintotdeauna, şi se poate lăuda cu trofee medaliate cu aur la mistreţ, la căprior.
There is no ads to display, Please add some