Bunuri susceptibile a fi contrafăcute descoperite la Călăraşi

Please enter banners and links.

Poliţiştii de frontieră călărăşeni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Financiare Secţia Călăraşi au depistat la sediul unei societăţi comerciale mai multe articole de îmbrăcăminte purtând însemnele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.
În data de 01.04.2013, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi împreună cu lucrătorii Gărzii Financiare Secţia Călăraşi au efectuat o acţiune comună care a avut ca scop combaterea infracţiunilor privind dreptul de proprietate intelectuală.
Astfel, lucrătorii celor două structuri au descoperit la o societate comercială din localitatea Călăraşi, administrată de doi cetăţeni chinezi, în vârstă de 28 ani, respectiv 24 ani, articole de îmbrăcăminte purtând însemnele unor firme cunoscute, pentru care cetăţenii chinezi nu au putut prezenta documente de provenienţă.
Existând suspiciuni că articolele de îmbrăcăminte sunt contrafăcute, bunurile în valoare de 7.100 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea expertizării.
Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal cetăţenilor chinezi pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie fără drept de bunuri purtând menţiuni false privind mărcile şi contrafacere. Totodată, comisarii Gărzii Financiare au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 8.000 lei pentru lipsa aparatelor electronice fiscale şi au suspendat activitatea punctului de lucru pentru o perioadă de 3 luni.


There is no ads to display, Please add some