Big Brother s-a mutat în centrele de examen

Please enter banners and links.

– La bac, elevii vor fi supravegheaţi de camere video-

Pe data de 11 iunie va începe examenul de bacalaureat care aduce cu el o noutate în judeţul Călăraşi, şi anume, introducerea camerelor de supraveghere în sălile de examen. Centrele de examen au intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru bacalaureat, aproape 160 de camere video fiind incluse în sălile de examen ale Călăraşiului, fiind poziţionate către elevi, pentru ca aceştia să nu poată copia, în timpul desfăşurării examenului.

Ce cred directorii liceelor despre noua metodă

Directorii liceelor au opinii diferite în legătură cu introducerea acestei modalităţi de supraveghere la bac. Directorul Grupului Şcolar Danubius Călăraşi, Emil Isvoranu, crede că această modalitate de supraveghere va mări corectitudinea examenului de bacalaureat. „ Cred că va aduce un plus de siguranţă şi corectitudine acestui examen, deşi ideal ar fi fost să mergem pe încredere şi fiecare candidat să îşi vadă de lucrarea lui, să nu încerce să copieze şi să se bazeze pe competenţele şi informaţiile avute în timpul anilor de liceu.”, a precizat Emil Isvoranu. Direcţiunea Liceului Mihai Eminescu este de părere că introducerea camerelor video la bac este o măsură bună, însă ar fi mai bine dacă acestea nu ar exista. „ Ideal ar fi să nu existe aceste camere de luat vederi, ci profesorii implicaţi în examen să fie de o corectitudine impecabilă. Nici nu ar trebui să treacă prin minte vreunui profesor sau vreunui elev să trişeze la un astfel de examen. Din păcate, societatea românească a curs în ultimii 20 de ani trişând şi acum încercăm să stopăm practici nefireşti până la urmă.”, a declarat directorul liceului Constantin Mitră.

Elevii, de acord cu camerele video în sala de examen

Cât despre elevii care vor trece prin examenul maturităţii, un important moment din viaţa lor, aceştia cred că ideea de a fi supravegheaţi în timpul desfăşurării examenului este un lucru bun. Elevii bine pregătiţi nu se tem de prezenţa camerelor în clasă. Savu Ingrid va trece prin marele examen al vieţii şi mărturiseşte că prezenţa camerelor nu o va intimida, deoarece s-a pregătit intens pentru bac. „ Cred că este o idee foarte bună! Pe unii nu o să ne afecteze, nu o să stăm cu grija că suntem filmaţi, pentru că am învăţat, am studiat şi suntem siguri pe noi. Nu voi fi chiar aşa de emoţionată dacă am învăţat. O să mă bazez doar pe mine.”, spune eleva liceului Danubius. Muscalu Alexandru este elevul Liceului Mihai Eminescu şi consideră că unii elevi ar putea fi emoţionaţi din cauza camerelor video. „ Camerele ar putea să fie un lucru bun pentru că s-ar scăpa de aşa zisele copieri, dar pe de altă parte unii dintre copii pot să fie timoraţi pentru că sunt supravegheaţi şi să îşi piardă încrederea în ei, dar poate e un lucru bun.”, menţionează absolventul. 


There is no ads to display, Please add some

About The Author