Biblioteca județeană – accesul în instituție

Please enter banners and links.

 Având în vedere faptul că rata de incidență COVID-19 a depășit 6 /1000 locuitori în municipiul Călărași, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 932/2021, cu modificările și completările ulterioare, începând de joi, 14.10.2021, activitatea Bibliotecii Județene Călărași se va desfășura cu respectarea următoarelor condiții:

Accesul în instituție se va face numai pe intrarea principală, după măsurarea temperaturii, dezinfectarea mâinilor și cu purtarea măștii de protecție.

Accesul în sălile de împrumut și în sălile de activități este permis în baza certificatului digital al Uniunii Europene privind Covid-19, doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, conform condiţiilor stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul  art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

*Atestarea vaccinării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 se realizează prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare.

 Utilizarea Sălii de lectură și a Mediatecii, precum și organizarea şi desfăşurarea activităţilor în cadrul instituției este permisă cu participarea utilizatorilor până la 50% din capacitatea spațiului şi cu purtarea măştii de protecţie .

 În sălile de împrumut pot intra maxim 6 persoane simultan, respectând distanța de 2 metri între persoanele aflate în încăpere. Utilizatorii care nu îndeplinesc criteriile de acces pot beneficia de împrumut de documente, la serviciul de Recepție al instituției.

 Pentru o circulație cât mai rapidă și facilă a publicațiilor existente în fondul Bibliotecii Județene Călărași, vă rugăm să accesați Catalogul on-line, regăsit în partea de jos a paginii web a bibliotecii : https://www.bjcalarasi.ro

 Rezervări și informații puteți obține la tel.0242316757 sau pe pagina de Facebook a bibliotecii Biblioteca Judeteana Calarasi.


There is no ads to display, Please add some