Bebeluşii vor putea fi vaccinaţi împotriva tuberculozei

Please enter banners and links.

– Judeţul Călăraşi a primit 2.600 de doze

De aproape două luni, bebeluşii născuţi în Spitalul Judeţean de Urgenţe Călăraşi nu au fost vaccinaţi BCG – un vaccin antituberculoză care se administrează copilului în primele zile de viaţă. Situaţia aceasta s-a regăsit la nivel naţional, nu numai în spitalul de la Călăraşi, ministerul Sănătăţii organizând târziu licitaţia pentru achiziţionarea dozelor.
Camelia Truică, medic epidemiolog în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, a precizat că bebeluşii, chiar dacă nu au fost vaccinaţi, nu prezintă risc de îmbolnăvire pentru că nu intră în colectivitate. Mămicile au fost sfătuite să-i ţină pe micuţi în casă până la remedierea situaţiei.
Pe 21 august, DSP Călăraşi a fost anunţată că trebuie să ridice de la minister 2600 de doze cu vaccin ce au fost repartizate judeţului Călăraşi. Corina Şebe, director al DSP Călăraşi ne-a precizat că vaccinul se aministrează bebeluşilor în primele 2-7 zile de viaţă. Dat fiind că acesta nu a fost administrat, copiii născuţi după 31 iunie, nevaccinaţi, vor primi doza BCG între 3-6 luni. 


There is no ads to display, Please add some

About The Author