BAROANE, BAROSANE,

Please enter banners and links.

tutuianuTrebuie să recunosc cu maximă onestitate că „ideea” apelativului „Baroane, barosane !” mi-a venit citind numărul 352/18-24 septembrie 2015, al săptămânalului de informație și atitudine, Express de Călărași, acolo unde Decebalus, „fratili tău” (?)de ceva vreme în ale administrației județene, a titrat cu imaginație pe prima pagină:„asta înseamnă să fii baron : 5 miliarde în bancă în 2 ani jumate”, cu referire clară la tine, ca (încă)preș. de Consiliu Județean.Sigur, nu o să mă apuc eu, acum, să-ți scotocesc prin declarațiile de avere, date de-a lungul anilor, sau să-ți număr gologanii strânși de doamna Carmen, pe vremea când era și dumneaei ceva „mare gaie” pe la ANRE. N-o să mă gândesc nici cât din această avere, întradevăr impresionantă, s-a agonisit în urma ultimelor runde de alegeri (chiar dacă au fost pierdute în fața PSD-ului, ele ți-au adus profit în bancă!) sau măcar dacă respectivele miliarde sunt „albite” ori „parțial decolorate”. Vreau doar să le reamintesc „cititorilor mei”că zestrea edilitar-urbanistică a județului Călărași s-a îmbogățit, în ultimii 12 ani, cu un singur Ambulatoriu integrat la Călărași, cu unul la Săpunari și cu încă unul (recent recepționat) la Lehliu Gară, cu (doar)3 drumuri județene modernizate, cu un Spital Județean de urgențe la care se „lucrează” fix de 2 ani jumate (!)şi cu o viitoare Bibliotecă judeţeană( pe 4 sau 5 nivele), ce va fi inaugurată(cum altfel?) taman în ajunul viitoarei campanii electorale. D-aia închid aici această scurtă paranteză referitoare la averea ta din bancă, nu înainte de a-ți spune, Ducule dragă, că bogat e cel care lasă ceva în urma sa –un copil, o carte, o instituţie, o realizare- și nu cel care strânge averi colosale „ca hârciogul” (Dragu dixit!). Iar dacă grosimea contului tău din bancă te face să te simți „baron” sau „Barosan”, n-ai decât! Pentru noi, călărășenii autentici, vei rămâne același Ducu, băiatul cu cioculeț și chelie de pe str. Rahova, crescut cu pasiune de nea Fotin (Odihnească-se în Pace), însurat din dragoste cu doamna Carmen, devenit nr. 1 în jud. Călăraşi.

Așadar, barosane de județ, să trecem și la alea , ale noastre pământene, la alea care se referă la „mai-binele”călărășenilor noștri, cei care te-au trimis 3 mandate la conducerea destinelor județului Călărași. Personal nu înțeleg cum ai fost tu de acord ca în Piațeta Cons.Județean să-și facă edilul șef 1D campanie electorală! Cum ai acceptat ca de la înălțimea biroului și funcției tale să privești direct în tarabele negustorilor din Bazar,la cei care l-au înconjurat pe Ștefan Bănică senior (la statuie mă refer) mai ceva ca englezii pe Napoleon în bătălia de la Waterloo! Cum ți-ai dat tu acordul ca (și în acest an!) tot fumul de grătare încinse (mici, pastramă, pește) să pătrundă prin geamurile fumurii ale Cons. Județean, creând funcționarilor tăi publici acea atmosferă propice lucrului temeinic și bine realizat (vezi cele câteva realizări amintite la început!). Nu era oare mai ecologic/mai sănătos/mai bine ca tot „bâlciul” ăsta legat de Sărbătoarea mun. Călărași (a costat și ăsta vreo câteva sute de milioane de lei vechi; toți, dar absolut toți, din bani publici!) să se fi ținut în altă parte? Într-o altă locație ?Poate în Parcul Dumbrava, sau la Navrom ori la Stadion? Așa ai fi ajutat și tu, barosane adevărat, la descongestionarea traficului auto din Centrul Civic al municipiului Călărași și nu ți-ai mai fi luat porția (nu de parandărăt!) ci de înjurături, de la toți locatarii blocurilor vechi din zona Pescaru-Hotel, obligați (din 2 în 3 săptămâni) să vă suporte vouă (conducătorilor/decidenților/edililor) toate prostioarele cultural-distractive care vă trec prin minte. Că, deh, voi aveți și mintea odihnită…N-aș vrea să te plictisesc(din nou ) prea mult și să (re) încep să-ți fac iar un bilanț al promisiunilor electorale neonorate (de altfel, lumea știe că timp de 3 mandate n-ai performat administrativ cu nimic, timpul a trecut, blocurile călărășene sunt tot/la fel de urâte, Borcea a devenit w.c-ul Europei, Piața Centală arată ca un ghetou, semafoare avem doar 4, din care funcționează 3, Palatul Prefecturii stă să cadă, drumul spre/din Cărămidari zici că e „drumul oaselor”, Centrul pietonal arată ca Siria după război, strada Viitor zici că-i din Kosovo, spitalul e grav bolnav iar Parcul Central a fost văduvit de floră dar a fost îmbogățit cu statui de piatră și palmieri/broscuțe/pelicani/ghivece din cauciuc, și câte altele n-ar mai fi de amintit!), așa că, închei „scrisoarea de vacanță, neexpediată…” de azi (nr. 79!!) cu salutul tradițional(deja):„Ahlo, barosane! și hai-pa, baroane!”, după care mă și semnez: prof. ȚMD, fost Primar PSD Adevărat al mun. Călărași. Nu înainte de a mai adăuga alte câteva „mult-aşteptate”P.S.-uri.

P.S 1. Dacă depre tine, Ducule, dragă, se zice că ai conturile burduşite /pline/asigurate în bancă, după 3 mandate de „baron”, pardon, de preş de judeţ, oare nea’Nicu, fostul „hârciog-şef”, cât o fi agonisit? Pentru că şi „frăţiorul nostru” a păstorit 12 ani tot un buget public asemănător ca valoare şi substanţă cu cel pe care l-ai dirijat mătăluţă! Şi, la fel ca distinsa dumitale persoană, şi fostul edil şef călărăşean se pregăteşte să (re recandideze la proximele alegeri locale de anul viitor! Deh, au mai rămas borduri de montat degeaba, vreun gard nou de făcut pe la vreun cimitir, nişte coviltire galbene de pus deasupra băncuţelor tricolore din parc şi, bineînţeles, câteva, obligatorii, statui de amplasat aiurea prin oraş!…

P.S 2. Te implor, te rog insistent, te conjur chiar, Ducule, dragă, să nu mai apari în public îmbrăcat în costumul acela deschis la culoare (te-am văzut şi la Liceul Ştirbei Vodă, şi la TV, şi pe la Lehliu!). Nu te prinde, tu eşti corpolent (porţi 125 cm la curea?!), nu-ţi stă bine, albul, cremul şi în general culorile deschise îţi scot în evidenţă „abdomenul”, „pătrăţelele”, eşti chiar penibil!…Nu, te rog iarăşi, nu ! Forever!

P.S 3. Mă bufneşte râsul/plânsu’ când aud pe cine vrei matale să arunci în luptă, contra lui Dan Drăgulin.  Nişte tiriplici, nişte iresponsabili venetici şi nişte veritabili agarici în treburile administrative municipale. Unii se îmbată încă de pe acum (la sfatul înţelept al doamnei-tale!) cu celebra „ apă chioară”, alţii se fac că uită cum şi-au luat ei BAC-ul (în sesiunea de toamnă, şi după multiple „intervenţii”politice!) iar cei mai mulţi, bineînţeles, nu te pot refuza (în faţă, că dacă i-ai auzi cum te bălăcăresc în spate, te-ai cruci! Atenţie, nu crăci! Şi, pune accentul corect.) Şi n-a mai rămas mult până când…alea jacta est!

P.S 4. Nu uita, domnule preş. al Cons jud. Călăraşi, că, în emisiunea „ Dosar de politician” a lui Silviu Mănăstire, de pe Realitatea TV, ai fost etichetat drept „Tătucul baronilor liberali”. Aşa că nu te mai ofusca prea tare că eu ţi-am zis şi „barosane”… Spunea textual S. Mănăstire acum 2 ani de zile: „ Străzile oraşului Călăraşi sunt făcute praf, nu sunt bani iar şomajul este etern problemă a acestui judeţ, preponderent agricol”. Tot jurnalistul respectiv amintea că „ deşi judeţul este condus de 10 ani de liberali, în mod paradoxal, acesta este unul dintre cele mai sărace din România”. S-a schimbat ceva în ultimul timp? Ai adus ceva îmbunătăţiri , în ultima vreme, dragă domnule „Baron, Barosan”? Nu  uita că  (încă) la Călăraşi se bea apă din Dunăre (la preţ triplu faţă de vecinii din Slobozia!), nu există groapă de gunoi iar străzile nu au nici măcar marcaje rutiere… Că sunt dificultăţi la/ cu Spitalul Judeţean (ne mor copiii şi gravidele şi nu ştim de ce !), cu ţânţarii, cu maidanezii, până şi cu locurile de veci, apartamentele pentru tinerii căsătoriţi ori cu locuinţele sociale, iar voi, liberalii ăştia „zeiss”, n-aveţi nici o soluţie!

P S 5. Despre KWJ nimic în această „scrisoare”. Adică n-am ce scrie! Dacă nu a făcut omul nimic… Poate data viitoare, când se întoarce din America. Şi el, şi doamna Carmen.

PS 6  Într-adevăr, are dreptate Bălaşa ( un liberal sadea!):” Cel mai greu ar fi însă  nu lipsa de candidaţi (pentru PMC-s.n.) ci faptul că PNL Călăraşi nu există ca formă instituţională, funcţională, dea face politică. Acesta este modul  în care a construit Filipescu  şi culege ce a semănat.”  Dar despre candidaţii tăi(liberali ? care-şi ridică leafa de la Stat? Haide , bre , ne laşi?!) avem destul timp , îţi promit solemn  că o vom face , să ne ocupăm pe îndelete(şi în scris , y compris ) până la declanşarea viitoarei runde electorale. Mai ales că PSD-ul Călăraşi ( încă)  nu o face- cu subiect şi predicat , în conferinţe bi-săptămânale( municipiu şi judeţ) , cu date şi fapte concrete , cu exemple locale ilustrative , cu tupeu , forţă şi curaj , acum , cât încă nu a căzut Guvernul V.V. Ponta…

P.S. 7 Sunt pe deplin convins că str. Viitor , tronson  I.H. Rădulescu-Pensiunea Casa din Vis , nu va fi reabilitată/refăcută/rebetonată/reamenajată nici măcar până la 1 oct. 2015 . Ea nu  va fi nici măcar măturată până la acea dată. Şi noi zicem că trăim ,, la oraş ,, ! Huo , hoţilor ! Afară, puturoşilor ! Săpătura pe aici a început  în iunie iar de 3 săptămâni  nu se mişcă nimic . Doar milioanele de euro par să se cheltuiască /să circule/ să se mişte pe lucrări de mântuială…

P.S. 8 Nu înţeleg de ce şedinţa solemnă a C.L. Călăraşi a avut loc pe 18 sept. 2015 , când aniversarea celor 420 de ani,  de atestare documentară a municipiului nostru, are loc pe 24 septembrie 2015 , la aproape fix o săptămână. Adică la momentul în care sunt citite şi aceste rânduri. Sau poate că artista Anda Adam devenea mămică până atunci ? …


There is no ads to display, Please add some