Ansamblul ”Bărăganul” – spectacol extraordinar la Ziua Comunei Mitreni

Please enter banners and links.

Ansamblul folcloric ”Bărăganul” al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași a participat, sâmbătă 16 iunie 2018, la manifestările prilejuite de ”Ziua Comunei Mitreni”.

 

Sub bagheta coregrafică a maestrului Aurel Mailat, membrii Ansamblului ”Baraganul” au prezentat  pe scena amplasată de organizatori  pe stadionul din comuna Mitreni, o suită de dansuri populare românești. Astfel, cetățenii, prezenți la evenimentul dedicat împlinirii celor 203 ani de atestare documentară a localității lor, au fost purtați cu măiestrie, prin cântec, joc și port popular în mai toate regiunile  folclorice ale țării. Timp de două ore, atât tinerii interpreți cât mai ales dansatorii au avut în repertoriul lor jocuri populare caracteristice  zonei noastre, dar și din Ardeal, Moldova, Dobrogea sau Banat. 

 

”Astăzi, la Ziua Comunei Mitreni, ne-am bucurat de programul organizat cu acest prilej, mă refer aici la elevii, tinerii și cadrele didactice din localitatea noastră care i-au sprijinit în toate prestațiile lor dar, cu atât mai mult,  am foarte impresionați de programul prezentat de Ansamblul ”Bărăganul” al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași. Am putut observa cu toții frumusețea tradițiilor locale, dar și faptul că tinerii au prezentat dansuri populare românești și din celelalte zone ale țării. Suntem convinși că autenticitatea spectacolului folcloric  a ajuns la sufletul tuturor celor prezenți astăzi la sărbătoarea comunei noastre și vă mulțumim că ați fost alături de noi într-o zi așa de importantă!”, a declarat Tudorică Minciună, primarul comunei Mitreni.

mitreni (6)mitreni (5)


There is no ads to display, Please add some