Ansamblul ”Bărăganul” al CJCC participă la Festivalul Concurs Național de Folclor „MIOVENI” – 2019

Please enter banners and links.

Ansamblul ”Bărăganul” al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași va participa, în perioada 08 – 11 august 2019, la Festivalul/Concurs Național de Folclor „MIOVENI” – 2019.

Evenimentul se află la prima ediție și este organizat de Primăria orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni. Organizatorii au transmis prin intermediul publicațiilor media că, în urma unei riguroase selecții, pe scenă se vor întrece 8 ansambluri din diferite regiuni ale țării (Suceava, Brașov, Arad, Cluj-Napoca, Sălaj, Bacău, Călărași şi Argeș), dar și grupuri folclorice invitate din Rusia și China care vor încânta publicul cu reprezentații tematice specifice culturii tradiționale din țările de proveniență.

Pentru participarea la acest festival membrii Ansamblului ”Bărăganul” al CJCC Călărași, sub îndrumarea maestrului coregraf Aurel Mailat, au pregătit dansuri populare și obiceiuri tradiționale specifice Câmpiei Bărăganului.  baraganul


            Festivalul de la Mioveni va debuta joi, 8 august, în Centrul Civic, cu o Paradă a portului popular și primul spectacol artistic din cadrul concursului, seria spectacolelor continuând și în ziua de vineri, 9 august. Sâmbătă, 10 august, de la ora 12.00, la Cula Racovița va avea loc prima ediție a “Festivalului Dogarilor” și sărbătoarea “Zilei Fiilor Satelor Racovița și Clucereasa”, manifestări cultural-artistice care vor include ateliere meșteșugărești, expoziții tematice și prezentare de dansuri populare. Seara de sâmbătă se va încheia cu “Hora Satului”, un eveniment inedit.
            Duminică, 11 august, în Centrul Civic Mioveni, de la ora 19.00, va ava loc “Gala Festivalului”, un recital susținut de Constantin Enceanu, precum si evoluțiile de gală ale Ansamblului "Plai de Dor" și ansamblurilor invitate din Rusia și China.
            Ca urmare a selecției celor 18 ansambluri candidate, participanții la Festivalul/Concurs Național de Folclor „MIOVENI” 2019 sunt:
– Ansamblul "Balada Humorului" din Gura Humorului, jud. Suceava
– Ansamblul "Junii Brașovului" din Brașov, jud. Brașov
– Ansamblul "Junii Podgoriei" din Ghioroc, jud. Arad
– Ansamblul "Mugurelul" al Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca
– Ansamblul "Bărăganul" din Călărași, jud. Călărași
– Ansamblul "Someșul" din Jibou, jud. Sălaj
– Ansamblul "Zestrea" din Bacău, jud. Bacău
– Ansamblul "Doina Bascovului" din Bascov, jud. Argeș

Evenimentul va fi prezentat de Iuliana Tudor, iar juriul va fi format din specialiști în domeniu, oameni de cultură, artiști populari și profesioniști în arta coregrafică precum Elise Stan, Ileana Vieru, Constantin Enceanu, Doina Isfanoni și Cătălin Oancea.


 


There is no ads to display, Please add some

About The Author