Angajatorii sunt stimulaţi financiar pentru a încadra în muncă absolvenţi promoţia 2012

Please enter banners and links.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi reaminteşte angajatorilor, care încadreazã în muncã pe duratã nedeterminatã absolvenţi ai unor instituţii de învãţãmânt promoţia 2012, că pot beneficia de scutirea, pe o perioadã de 12 luni, de la plata contribuţiei datorate la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, aferentã absolvenţilor încadraţi, şi pot primi lunar, în baza art. 80 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, pe aceastã perioadã, pentru fiecare absolvent:
a) o sumã egalã cu valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data încadrãrii în muncã, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii;
b) o sumã egalã cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data încadrãrii în muncã, pentru absolvenţii de învãţãmânt secundar superior sau învãţãmânt postliceal;
c) o sumã egalã cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data încadrãrii în muncã, pentru absolvenţii de învãţãmânt superior.
În prezent, indicatorul social de referinţă este de 500 lei, valoarea acestuia putându-se modifica prin Hotărâre a Guvernului.
Pentru a beneficia de facilităţile şi stimulentele fiscale menţionate, este necesar ca angajatorul să încheie o convenţie cu AJOFM Călăraşi.
Este important de reţinut faptul că angajatorii pot beneficia de subvenţia pentru încadrarea în muncă a absolvenţilor, prevazuta de art. 80 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, indiferent dacă tinerii se află sau nu înregistraţi în evidenţa AJOFM Călăraşi. 


There is no ads to display, Please add some

About The Author