Angajatorii care încadrează absolvenți promoția 2015 sunt sprijiniți financiar de AJOFM Călărași

Please enter banners and links.

studenti-tineri-absolventi               Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Călărași subvenționează locurile de muncă pentru încadrarea absolveților unei forme de învățământ promoția 2015.

               Astfel, angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ  promoția 2015 primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat:

o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii (500 lei);
o sumă egală cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal (600 lei);
o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ superior (750 lei).

                  Angajatorii care încadrează absolvenţi promoția 2015 și beneficiază de subvenții pentru angajarea acestora sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale tinerilor cel puţin 18 luni.

                 Pentru a beneficia de stimulentele fiscale menţionate, este necesar ca  angajatorul să încheie o convenţie cu AJOFM Călăraşi.

               Până la data curentă, un număr de 467 de absolvenţi ai unei forme de învăţământ promoţia  2015 s-au înregistrat ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi.  Dintre aceştia, 2 au absolvit școala profesională, 454 un liceu teoretic sau de specialitate, 5 au terminat şcoala postliceală, iar  6 au finalizat învăţământul universitar. 


There is no ads to display, Please add some