Angajat al ITM Călăraşi prins de procurori în timp ce lua mită

Please enter banners and links.

mitaBiroul de informare şi relaţii publice al Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi aduce la cunoştinţă faptul că, în urma activităţilor efectuate de procurorii din cadrul Pachetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi şi poliţiştii DGA – Serviciul Judetean Anticoruptie Calarasi, avand sprijinul de specialitate al SRI, astazi – 13.07.2015 – au surprins in flagrant pe  inculpatul IVANCIU CEZAR PUIU care, in calitate de  inspector la Inspectoratul Teritorial de Munca Calarasi – Compartimentul sanatate si securitate in munca, a primit cu titlu de mita bunuri electronice in valoare de 800 lei de la reprezentantul unei societati  comerciale din mun. Calarasi, in scopul indeplinirii defectuoase a atributiilor de serviciu.  

Inculpatul a fost retinut pentru 24 de ore  pentru infractiunea de luare de mita, prev. de art. 289 alin. 1 Cp,  pedepsita de lege cu inchisoare de la 3 la 10 ani.

Urmează a fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale (respectiv punerea în mişcare a acţiunii penale/trimiterea în judecată) este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Biroul  de  informare  şi  relaţii  cu  publicul  al Parchetului  de  pe  lângă  Tribunalul  Călăraşi


Conducerea şi colectivul ITM Călăraşi au luat act despre situaţia în care a fost implicat inspectorul de muncă Ivanciu Puiu Cezar şi asigură opinia publică despre faptul că nu vor fi de acord, în nici un moment, cu atitudini contrare reglementărilor statutului funcţionarului public.

S-a dezbătut, în şedinţă de urgenţă, situaţia ivită, în baza informaţiilor transmise către ITM Călăraşi de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi. S-au prelucrat cu toţi salariaţii din cadrul inspectoratului informaţiile la care am avut acces, aducându-se la cunoştinţa tuturor că abaterile de la Codul de conduită a funcţionarilor publici nu vor fi tolerate.

 

 

14.07.2015

 

Răzvan Ilie Meseşeanu

Inspector Şef


There is no ads to display, Please add some

About The Author