Pe 24 iunie, alegeri cu repetiţie la Curcani

Please enter banners and links.

– 8 persoane au ajuns în arestul poliţiei

Biroul Electoral Central a decis ca în comuna Curcani alegerile pentru primar şi consiliul local să fie reluate peste două săptămâni. Contestaţia a fost depusă de Alianţa Popular Creştină, după ce în ziua alegerilor procesul de votare a degenerat.
Pe 10 iunie, în jurul orei 9,00, candidatul APC la primăria comunei Curcani ar fi spart urnele din cele trei secţii de votare, după ce vicepreşedintele secţiei de votare nr. 3 ar fi dat mai multe buletine de vot de primar unui alegător. Nu a trebuit decât o scînteie ca locuitorii din Curcani să se năpustească asupra urnelor şi să împrăştie buletinele de vot prin secţii. Timp de mai bine de trei ore, procesul de votare a fost oprit până când s-au realizat alte urne. În tot acest timp, în curtea secţiilor de votare mulţimea striga „Hoţii!” şi-şi exprima nemulţumirea faţă de modul în care se derulase scrutinul electoral până la acea oră. Forţele de intervenţie au reuşit să calmeze spiritele şi procesul electoral să se reia undeva în jurul orei 13,00.
În urma incidentelor petrecute, candidatul APC, Ştefan Fileaţă, în ziua de duminică a fost reţinut pentru 24 de ore. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de Legea 67/2004 – împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales, atacul prin orice mijloace asupra localului secţiei de votare şi ruperea sigiliilor, precum şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Alături de Ştefan Fileaţă, alţi 7 locuitori ai comunei au ajuns în arestul Poliţiei Municipiului Olteniţa. Pe numele acestora, pe 11 iunie, Judecătoria Olteniţa a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Cercetările au fost extinse, astfel că, potrivit şefului IPJ Călăraşi, Ioan Nicuşor Todiruţ, săptămâna aceasta alţi doi suspecţi vor fi reţinuţi.

BEC a anulat alegerile din 10 iunie, în urma cărora primarul Gazu Aurel, fusese reconfirmat pe funcţie de 1014 locuitori ai comunei, în timp ce contracandidaţii lui au obţinut 735 de voturi – Fileaţă Ştefan (APC), iar Enciu Eugen (Bebe) de la PP-DD – a fost votat de 587 de locuitori. La consiliul local, numărul voturilor colectate arată aşa: USL – 797, APC – 391 şi PP-DD- 447.
Pe 24 iunie, locuitorii din Curcani vor trebui să se prezinte din nou la vot pentru a alege primarul şi consiliul local. Vom vedea cine va câştiga confruntarea care devine din ce în ce mai interesantă. 


There is no ads to display, Please add some