Please enter banners and links.

tutuianuÎncep această nouă “epistolă neexpediată…” prin a-ţi mărturisi un secret: cât timp te-ai aflat la “odihnă, relaş, tratament şi mâncare”, a se citi “în vacanţă”, cel mai citit săptămânal de informaţie şi atitudine, din Consiliul Judeţean Călăraşi, a fost  EXPRESS (cu 2 de S) de Călăraşi. Adică ziarul lui Decebalus Mihalache. Iar din surse care doresc să-şi păstreze anonimatul îţi mai pot spune şi că unul dintre cele mai dezbătute articole tipărite odată cu numărul 334/6-12 febr. 2015, a fost nu comentariul meu “BĂI, GEORGICĂ”, ci articolul patronului, n-o să-i amintesc acum titlul dar o să-i redau/retranscriu integral finalul: “E bine şi pentru cei din Cons. Jud., care fac achiziţia, că le rămâne şi de un parandărăt, că doar nu o să  cumpere atât de ieftin. Trebuie să ţină pasul cu Spitalul Judeţean, unde până şi cartofii sunt mai scumpi ca la piaţă şi unde carcalacul a reuşit să devină pacient permanent, având alocări bugetare multianuale.” Foarte tare (frate!), nu-i aşa?

Şi pentru ca destăinuirea mea să fie completă, de altfel ziarul a fost extraordinar de bine vândut la chioşcul de la Piaţă, plus că a circulat din mână-în-mînă de la portar la secretar, de la director la simplul funcţionar şi de la singurul administrator public la ultimul manager public, neuitându-i evident pe cei 2 vici, ei bine, trebuie să-ţi mai spun, Ducule dragă, că atitudinea de Gică Contra a unuia dintre aleşii pe funcţie a fost dur taxată de către majoritatea celor amintiţi mai sus. Şi, pe bună dreptate, atunci când ridici ad-labam, la sfârşit de lună, vreo 50 de milioane doar pentru că ai ascuţit foarte bine toate creioanele din sertar, nu se cade să-ţi critici Preş-ul mai ales că (remember, Bogdănele tată !) el te-a făcut /ales/nominalizat/votat la alegerile de acum 3 ani.Plus că, nu se cade să ridici tonul (critic) la adresa unuia care se bronzează la mare distanţă de litoralul românesc, este deci absent din peisaj, cu atât mai mult cu cât, din 2012, luna iunie-iulie, când au fost alegerile la Consiliul Judeţean şi până de curând, curajosului /tenacelui/ambiţiosului vicepreşedinte nu i s-a deschis pliscul şi nu i s-a auzit (măcar) oftatul. C-aşa-i în politica locală călărăşeană …..

Oricum Ducule dragă, eu sunt sigur că, la revenirea în cabinetul fost al preş-ului Arbagic (ţi-aminteşti ce vocal, virulent şi critic erai şi mătăluţă prin anii 2002-2003 ?), vei purta o discuţie argumentată cu (încă) ajutorul tău de preş., şi vei lămuri definitiv problema. Ori în căruţă, ori în teleguţă, cum ar spune sătenii din Floroaica, ăia care erau entuziasmaţi de vorbele spuse la microfon (redate spumos şi fidel de postul România TV) de deputatul lor ales, tot ăia  care efectiv l-au aplaudat pe Dragoş Pătraru, cel care a titrat, pe sticla TVR 1 (a văzut deci o ţară-ntreagă), celebrele cuvinte: “Răducule, venim!” (cu referire la nişte organe!!). Să fie, deci, la ei…

Şi, încă ceva, dragul meu preş., pentru ştiinţa oamenilor din CJ.  nu cred că Decebalus-patronul de EXPRESS, este finanţat de Drăgulin ( chiar dacă şi pe mine mă enervează că o ţine langa cu Podul care aduce beneficii, locuri de muncă, avantaje, etc, etc…), după cum sunt mie-n-sută sigur (onest, y compris) că pe mine nu mă manipulează/învaţă/roagă/plăteşte (?) nimeni pentru ca să scriu (de bine!?) de tine. N-am acţiuni la acest ziar, după cum n-am controlat politica editorială pe la niciuna dintre publicaţiile care mi-au găzduit frazele. Nu am pretenţia că “le ştiu eu pe toate”, nu mi-am dat “doctoratul” precum alţii (ce uşor e să copiezi din Dreptul Penal Internaţional, din Pompei Samarian, din Balzac, Toulouse Lautrec sau Johnny Kunst-Ghermănescu ori Gigi Cişmaş!), am însă pretenţia că la administraţie publică mă pricep destul de bine, iar la handbal, nu mă dă nimeni la spate (chiar dacă, marcajul modern al pivotului advers pe propriul semicerc se realizează cu spatele! Am văzut chestia asta la recentul C.M. de băieţi din Qatar!). Şi pentru că tot am amintit de administraţia publică locală, pe care am avut privilegiul să o conduc la începutul mileniului III, dă-mi voie, dragul meu preş (actual conducător judeţean), să-ţi spun, nu că-mi pare rău că, timp de 11 ani, nu ai făcut nimic bun pentru călărăşenii care te-au votat, ci că eu regret sincer doar 3 lucruri pe care, pe timpul mandatului meu de edil, n-am reuşit să le concretizez (că în rest, de-alelalte, am făcut destule, începând de la străzi, trotuare, locuinţe, cartiere, până la şcoli, centrale termice, locuri de muncă, alimentări cu apă, canalizări şi chiar statui!). Astfel, cele 3 investiţii neatacate (posibilă idee pentru actuala conducere USL şi pentru viitorul BVC) am fost, într-o ordine aleatoare, următoarele: restaurantul McDonald’s (aveam spaţiul necesar, partenerul care să preia franciza, ne-a lipsit doar dorinţa şefilor americani, de la Bucureşti, de a se extinde şi în oraşele sub 100.000 de locuitori!), o pasarelă pietonală peste braţul Borcea (care să lege Parcul Central de Plaja Mare, ca destinaţie turistică şi tabără de vară!) şi un pod rutier (suprateran) pe Str. Sloboziei, la barierele de Cale ferată de lângă Liceul Auto (pe acest obiectiv, ştiu că plătisei şi tu, prin anii 2005-2006, un S.F.! Ce s-a mai întâmplat de atunci, nu mai ştiu…).

În ceea ce priveşte handbalul, ca sport de echipă etalon al judeţului nostru, îţi spun doar atât, dragul meu preş., ca unuia care (zicel el) a făcut nişte antrenamente pe la Şcoala Sportivă locală: să nu ne ia nimeni, niciodată, de fraieri! Să nu-şi bată joc nici antrenorul, nici căpitanul (cu atât mai puţin finanţatorul!) de banii publici călărăşeni, aşa mulţi-puţini cum sunt ei! Ultimele 2 meciuri pierdute în Polivalenta de pe str. Progresului, n-au produs decât crunte dezamăgiri şi adânci frustrări, pătimaşilor suporteri autohtoni care s-au ataşat trup şi suflet de nişte handbalişti veniţi/aduşi să-şi facă meseria. Iar atunci când antrenorul nu-l foloseşte nici măcar 30 de secunde pe Ionuţ Săulescu-coordonatorul de joc al echipei, deşi l-a încălzit bine de tot “la încălzire” (!), când căpitanul este eliminat cu “roşu” când echipa restabilise echilibrul partidei (unde am mai văzut noi scenariul acesta? Cred că la meciul de anul trecut cu HCM Vaslui!) iar portarul Iulian Andrei, aflat în bună formă sportivă, lustruieşte banca de rezerve, lăsând un “stranier” de 39 de ani să joace înaintea lui, ei bine, toate aceste “amănunte” fac publicul spectator să strâmbe din nas. Să pună întrebări, să ridice probleme, să devină suspicioşi şi foarte atenţi (mai ales la detalii!). Ca unul care nu stau la T. Oficială, deşi poate că ar fi obligatoriu să am acolo un fotoliu rezervat  (poate vii şi tu, dragul meu preş., la meciul următor de acasă şi pui ordine în dezordinea de acolo!), mă fac purtătorul  de mesaj al călărăşenilor autentici , ăia care plătesc taxe şi impozite locale şi dau şi 5 lei  noi pe biletul de intrare la meci ( ţi se pare fair , , dragul meu preş.? ) , şi adresez aşa , retoric evident , câteva întrebări , preluate y compris din Sală:

-Când va fi promovat ,  cu mai mult curaj , în meciuri oficiale, tânărul pivot călărăşean ( singurul localnic ? ) , Andrei Voinea ? Dar  portarul Coveianu, alt produs al Clubului Sportiv Şcolar din Călăraşi,  medaliat cu argint la C.N. de juniori I, acum 2 ani de zile ? Când va avea şi el şansa sa ? Că mai e puţin şi se termină campionatul .

– Cine a avut năstruşnica idee ( regionalism moldovenesc, nu-i aşa ?) de  a-l îndepărta definitiv de la echipă pe handbalistul ucrainean , Yuri Viszbowski? Băiatul  se  stabilise  în  Călăraşi, îşi adusese familia , iubea echipa ,  o făcea  şi pe translatorul , şi pe antrenorul secund , putea să antreneze şi grupe de copii şi nu cerea nici contract nesimţit. Păcat de pierderea lui…

-Este suficient  de mare ( sau de mic!) contractul actual al unor handbalişti care joacă  într-o  partidă doar 5 minute ? Dar al unor interi care  marchează, stând 60 de min. în teren , doar 2 goluri? Bineînţeles că am şi exemple , dar  nu le dau acum… 

-Deşi suntem în epoca transparenţei decizionale , treburile ( mai ales alea financiare!)  de la  CSM Triumf Călăraşi  , actualmente AHC Dunărea 2014 Călăraşi , ( se pare că ) sunt tot în ceaţă! Nu  se ştie nici până acum câţi bani ia antrenorul principal ( nu s-a făcut niciun  briefing de presă până acum) , câţi iau adjuncţii ( şi ce prestează pentru ei ?), cine-i decidentul principal la echipă, care-i contribuţia sponsorilor (sau doar beau şi ei un şpriţ prin deplasări !), de ce de la Eco Aqua nu este văzut la T.Of. nici un director şi, mai ales, care-i forul administrativ, local ori judeţean, căruia i se prezintă raportul de final (că doar n-o fi DNA!) ? c-ai văzut ce-a fost pe la Buzău…

 Ar mai fi multe de comentat legate de echipa de handbal însă mă opresc astăzi, aici, având speranţa că „accidente de parcurs”, gen înfrângerile de acasă cu HCM Constanţa-în Cupă, şi cu CSM Bucureşti-în campionat, nu se vor mai repeta. Altfel, s-auzim numai de bine ! Te salută ca de obicei, prof .ŢMD, fost Primar Adevărat al municipiului Călăraşi. Hai, pa!

                                               

                                                                                                     10.II.2015

                                                                                                CĂLĂRAŞI

 


There is no ads to display, Please add some