ACTIVITĂȚI DE VARĂ la Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu”

Please enter banners and links.

Biblioteca Județeană ''Alexandru Odobescu'' din Călărași a derulat, în săptămâna 05-09 iulie 2021, o serie de activități cultural-educative și recreative pentru copii și adolescenți, în cadrul proiectului BIBLIOVACANȚA, aflat la cea de-a V-a ediție, proiect susținut de Consiliul Județean Călărași, având ca scop o dezvoltare cât mai armonioasă a copiilor călărășeni, într-un mediu ambiant destins dar sigur și integru, o modalitate de petrecere a dimineților libere cu activităti plăcute.

La grupa de adolescenți (14-18 ani)  săptămâna a început cu veselie, joc de rol și improvizație. Personajele din ”Fata babei și fata moșneagului”, ”Capra cu trei iezi” și ”Scufița roșie” au prins viața în variante moderne.

*Cea de-a doua zi a fost dedicată *Informării și cunoașterii* cu specialistul Dan Prică, de la CPECA, pentru că ”un om informat e un om puternic”.

*În ziua de miercuri, adolescenții au avut parte de două ore de dezvoltare a auto-eficacității, sub coordonarea Floricăi Stancu -CJRAE.

*Joi: Handmade și creativitate: am cusut și brodat săculeți cu lavandă parfumată. Alături de noi a fost artizana populară Dana Ionescu.

*Adolescenții a încheiat ziua la Clubul de film: ”Vânătorii de zmeie”, ecranizare după romanul lui Khaled Hosseini.

Și grupa de școlari a avut parte de o săptămână plină la bibliotecă:

*Luni a fost zi de lectură, cunoaștere și socializare, fără să lipsească distracția!

*Marți, copii au participat la programul ”Informat, puternic și sănătos” – cu Roxana Dumitroiu, specialist CPECA.

*Miercuri: Mă cunosc, te cunosc, mă cunoști! – sesiune de dezvoltare personală  coordonată Simona Lupu -CJRAE.

*Copiii și-au dezvoltat îndemânarea construind avioane prin tehnici origami, coordonați de doamna prof. Valentina Mereuță de la Palatul Copiilor, în ziua de joi.

*Săptămâna s-a încheiat la Clubul de film: WALL-E.

Bibliovacanța continuă cu noi grupe de copii. În săptămâna 12-16 iulie, urmează grupa de preșcolari și o nouă grupă de adolescenți.

Înscrieri mai pot fi făcute pentru locurile disponibile (în luna august), la sediul bibliotecii sau telefonic la numărul 0242316757.

Vă dorim o vacanță de poveste!

WhatsApp Image 2021-07-05 at 12.21.55 - CopieWhatsApp Image 2021-07-07 at 12.14.48 (1) - Copie

 

 


There is no ads to display, Please add some