ACTIVITĂȚI DE VARĂ LA Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu”

Please enter banners and links.

Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” Călărași, dă startul înscrierilor pentru activitățile de vară din cadrul proiectului Bibliovacanța.

Proiectul BIBLIOVACANȚA a ajuns la cea de-a 6_a editie. Initiat din dorinta colectivului de bibliotecari de a se implica activ în viața comunității călărășene, pe perioada vacanței de vară, proiectul s-a bucurat de succes și a fost îmbunătățit la fiecare ediție, pentru a se plia cât mai mult pe solicitările participanților, a atras colaboratori valoroși, dispuși să-și petreacă  ore prețioase din vacanța de vară la bibliotecă: Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţa Educaţională Călărași, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, Palatul Copiilor Călărași, artizani locali – Filofteia Radu, Dana Ionescu. Intenționăm să atragem și alți colaboratori, din diverse domenii de activitate, care să fie alături de copii, să-i informeze cu privire la domeniul în care activează și să răspundă întrebărilor acestora.

Proiectul este destinat preșcolarilor (maxim 8 persoane / grupă), școlarilor  mici (maxim 15 persoane/ grupă) si adolescentilor ( maxim 15 persoane/ grupă), grupuri țintă cu care se lucrează în funcție de vârstă. Se vor  forma câte 8 grupe din fiecare categorie de vârstă, care vor desfășura activități pe durata unei săptămâni, între orele 10.30-12.00, în perioada iulie-august.

            Fiecare zi a săptămânii va fi dedicata unui tip de activitate:

* Prieteni și cărți, club în care ne împrietenim, cu ceilalți dar și cu lectura, cu dezbateri și joc de rol.

* Handmade si creativitate – zi foarte apreciată de copii, în care colaborăm cu artizani locali sau profesori de la Palatul Copiilor – coasem, țesem, lipim, folosim diverse tehnici origami, quilling…

* Dezvoltare și cunoaștere – zi in care sunt implicati  specialiști în comunicare și dezvoltare personală. Sunt desfășurate activități și jocuri de consiliere a carieriei, de autocunoaștere și dezvoltare personală.

* Mai informat, mai puternic – este ziua în care sunt invitați specialiști din diverse domenii( medici, politiști, preoți, inspectori in consiliere si preventie antidrog)

* Club de film– zi relaxantă, în care vizionăm și dezbatem productii cinematografice realizate după cărți celebre care au făcut subiectul clubului de lectură (Vaiana, Wally, Heidy, Patrocle, Pianistul, Castelul de sticla… )

Programul propus de noi pentru perioada vacanțelor, are ca scop aducerea împreună a copiilor și adolescenților, prin activități constructive, relaxante, într-un mediu cultural destins, cu multa socializare. Este un prilej de legare a multor prietenii.

În proiect sunt implicați  voluntari ai bibliotecii, prin sprijinul acordat în activitățile cu cei mici.

 Înscrierile vor avea loc în perioada 15-30 iunie 2022, personal, la recepția instituției, sau telefonic la numărul 0242316757.

Fiecare persoană se poate înscrie pentru activitățile desfășurate pe parcursul unei săptămâni, fiind repartizată în grupa de vârstă căreia îi aparține.

Vă dorim o vară relaxantă alături de noi.

Picture3


There is no ads to display, Please add some

About The Author