Acţiune de recrutare a voluntarilor în Comuna Grădiştea

Decebal Mihalache 12:53 pm - 18 iulie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Acţiune de recrutare a voluntarilor în Comuna Grădiştea

În data de 09.07.2012, cadrele Inspecţiei de Prevenire din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi, împreună cu Primăria Comunei Gradistea, au organizat si desfasurat in localitatea Grădiştea, o acţiune de informare şi recrutare a cetăţenilor din această comună, în vederea popularizării Campaniei naţionale „Vreau să fiu voluntar”.
Acţiunea s-a desfăşurat în două etape: prezentarea materialelor de informare şi a spoturilor privind Campania naţională „Vreau să fiu voluntar”, organizată în Căminul Cultural Grădiştea, la care au participat cetăţeni interesaţi în vederea recrutării în cadrul S.V.S.U. şi desfăşurarea unui exerciţiu de intervenţie pentru stingerea unui incendiu de mirişte, la care au participat membrii S.V.S.U. ai comunei Grădiştea.
Acţiunea s-a dovedit a fi de succes, în cadrul S.V.S.U. Grădiştea fiind recrutaţi cetăţeni care au participat la această activitate.
Reamintim că această campanie a fost iniţiată în urma analizei comparative cu alte state europene, în România existând deficienţe privind dotarea şi pregătirea personalului din serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, cauzate, în special, de percepţia administraţiei publice locale şi a cetăţenilor privind voluntariatul.
Voluntariatul reprezintă activitatea de interes public desfăşurată benevol de persoane fizice în serviciile publice de urgenţă voluntare, în cadrul unor raporturi juridice, altele decât raportul juridic de muncă.
Beneficiar al voluntariatului este comunitatea în folosul căreia se desfăşoară activitatea de voluntariat, reprezentată de consiliul local care a constituit, potrivit legii, serviciul public voluntar pentru situaţii de urgenţă.
Pentru detalii suplimentare privind desfăşurarea campaniei „Vreau să fiu voluntar” sau recrutare, cetăţenii interesaţi pot accesa site-ul www.igsu.ro sau pot solicita informaţii în cadrul primăriilor din localităţile în care îşi au domiciliul. 

Comentariile sunt inchise.