502 elevi din Călărași participă la campania națională ”Oscar, șarpele hoinar”

Please enter banners and links.

Primăria Municipiului Călărași a acceptat invitația Asociației Orașe Energie România, organizație ce activează la nivel național în domeniul eficienței energetice, de a participa la cea de-a patra ediție a campaniei naționale ”Oscar, șarpele hoinar”, ce face parte din campania europeană Traffic Snake Game (TSG). Municipiul Călărași a participat în premieră, anul acesta, în cadrul campaniei, fiind implicați 502 elevi din două școli gimnaziale din oraș, după cum urmează:

•        Școala Gimnazială “Mircea Vodă” ( 12 clase cu 258 de elevi)                      

•        Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” ( 10 clase cu 244 de elevi)  

Campania „Oscar, șarpele hoinar” și-a propus să combată o serie de percepții negative privind siguranța în trafic și să promoveze modurile de deplasare durabile ca fiind distractive și sănătoase. Un alt beneficiu provine din decongestionarea traficului și reducerea aglomerației, în zonele adiacente școlilor.

Mergând pe jos sau cu bicicleta, copiii devin conștienți de mediul înconjurător și dezvoltă aptitudini privind siguranța în deplasare și capacitatea de a anticipa acțiunile celorlalți participanți la trafic. Mersul pe jos și cu bicicleta contribuie la atingerea necesarului de mișcare fizică recomandată copiilor.

Pe termen lung, campania vizează generarea unei percepții schimbate în rândul elevilor cu privire la înțelesul unei comunități sănătoase, guvernate de libertatea de mișcare, calitatea vieții și independența față de mijloacele de transport motorizat.

La nivelul municipiului Călărași implementarea campaniei a avut ca rezultate scăderea emisiilor de CO2 cu 490kg și un număr de 3.556 km parcurși cu mijloace alternative și sustenabile în locul folosirii autoturismului.


There is no ads to display, Please add some