5 motive pentru care DA Klaus şi NU Ponta

Please enter banners and links.

  1. Klaus foto pt articolO nouă creştere a taxelor, în 2015, este principala temere a mediului de afaceri. Renunţarea la cota unică, creşterea accizelor şi a redevenţelor sau resuscitarea forfetarului sunt scenariile luate în calcul, mai ales că atât proiectul de Codul Fiscal, cât şi bugetul au fost abandonate până la alegeri. (Capital.ro)

 

  1. Referitor la Victor Ponta, în articolul de pe blogul The Economist se precizează că, în ipoteza în care acesta va câştiga alegerile, cel mai probabil se va reorienta cu parteneriatele către Rusia şi China, “la fel cum a făcut Viktor Orban în Ungaria”. (Gândul.info)

 

  1. România ocupă locul 60 într-un top al prosperităţii pe2014, în coborâre cu cinci poziţii faţă de anul trecut, fiind depăşită de statele vecine Bulgaria şi Ungaria, precum şi de ţări ca Mongolia, Kazahstan, Uzbekistan sau Belize, potrivit unui studiu realizat de institutul britanic Legatum. Aceasta este cea mai slabă clasare a României din 2009, de când institutul Legatum efectuează acest studiu, cu excepţia anului 2012, când România a ocupat aceeaşi poziţie ca în acest an. (Mediafax.ro)

 

4. DATE OFICIALE: Patru din zece români sunt IN PRAGUL SĂRĂCIEI

Cel mai ridicat procent de persoane supuse riscului de sărăcie şi excluziune socială din Uniunea Europeană se înregistra, în 2013, în Bulgaria (48%), România (40,4%), Grecia (35,7%), Letonia (35,1%) şi Ungaria (33,5%), relevă datele prezentate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

5. Dorinţa de victorie e bună, dar în cazul lui Victor Ponta ea este o povară. Să fii dispus să faci orice pentru a câştiga îţi amputează nu doar succesul propriu, dar mai ales ne afectează pe noi toţi care îl votăm sau nu. O coaliţie monstruoasă s-a strâns în jurul lui. Călin Popescu Tăriceanu, prim-ministru, e o întoarcere în timp nepermisă. Vadim Tudor şi Kelemen Hunor la aceeaşi masă (chiar şi cu generalul Oprea între ei) arată atât de sinistru încât te întrebi dacă atunci când se certau în anii 90, nu îşi băteau joc de noi pe faţă, români şi unguri la un loc. (Adevărul.ro)


There is no ads to display, Please add some

About The Author